30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıldönümünde Elazığ Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi. 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesiyle Türkiye'nin en önemli bayramlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Elazığ Valiliği resepsiyon düzenledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Bir otelin havuz başında gerçekleştirilen resepsiyona, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, siyasi parti başkanları, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Resepsiyonda Vali Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman davetlileri karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından program, Vali Toraman’ın günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasıyla devam etti. 

TORAMAN: MİLLİ MÜCADELENİN TAÇLANDIRILDIĞI GÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDEYİZ 

Vali Toraman yaptığı açıklamada, “Bugün büyük zaferin 100. Yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde büyük fedakarlıklarla, büyük zorluklarla yürütülen milli mücadelenin taçlandırıldığı günün yıl dönümündeyiz. 26 Ağustos’ta Afyon’da başlayan taarruzla 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da meydana gelen Başkomutan Meydan Muharebesi ile neticelenen çok büyük bir askeri başarının yıl dönümündeyiz. Dünya tarihinin son dönemlerde kaydettiği en önemli meydan muharebelerinden bir tanesi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kıymetli silah arkadaşları ile ve fedakar vatan evlatları ile birlikte zafer ile taçlandırdığı günün yıl dönümündeyiz. Böyle bir millete mensup olmak bizler için büyük gurur vesilesi” ifadelerini kullandı.

EROL: 30 AĞUSTOS’U BİR ULUSUN DOĞUŞU OLARAK GÖRMEK LAZIM 

Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün çok anlamlı bir gün. 30 Ağustos’u sadece askeri başarı olarak görmek değil, bir ulusun varoluşu ve bir ulusun doğuşu olarak görmek lazım. Bugünleri bizlere kazandıran devletimizi devlet yapan, cumhuriyetimizi bize hediye eden başta Ulu Önderimiz Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle ve şükranla anıyorum. Ayrıca Elazığ valimize de teşekkür ediyorum. Çok anlamlı ve dolu dolu bir konuşma yaptı” dedi. 

ŞERİFOĞULLARI: ZAFERİN 100. YIL DÖNÜMÜNÜ HEP BİRLİKTE GURURLA, ONURLA KUTLUYORUZ 

Başkan Şahin Şerifoğulları, “Tarihi nice zaferlerle dolu olan milletimiz yokluklar içerisinde kazanmış olduğu büyük bir zaferin 100. Yıl dönümünü hep birlikte gururla, onurla kutluyoruz. Bizler 1071 Malazgirt savaşında Anadolu’nun kapılarını bizlere açan, Anadolu’yu yurt eden Alparslan’ın, Osman Gazi’lerin Kostantiniye’yi İslam ve Türk yurdu haline getiren Fatih Sultan Mehmet Han’ların, Yavuz’ların, Kanuni’lerin, Abdülhamid Han’ların torunlarıyız. Bizim ecdadımız 3 kıtada 600 yıl boyunca adalet ile hükmetmiş gittiği her yere adaleti huzuru barışı getirmiş bir ecdadın torunlarıyız. 1900’lü yılları itibariyle de millet olarak bir var olmak mücadelesi içerisinde varlığımızı sürdürmenin istiklal ve istikbalimizi korumanın gayreti içerisinde olduk. Özellik kurtuluş savaşını başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları milletimiz ile birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir mücadele verdiler. Sonunda da büyük bir kahramanlık örneğini sergileyerek savaşı zaferle sonuçlandırarak Anadolu’yu bizlere tekrar yurt ettiler. Biz büyük zaferi bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle şükranla minnetle yad ediyoruz” diye kaydetti. 

Resepsiyon pasta kesimi ile sona erdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN