Havabulut: Esnafa yüklenen faiz kararından dönülmeli

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, yeni kredi faiz oranlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Başkan Havabulut, yapılan faiz atışının esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, faizin kapsam dışı tutulan illerine Elazığ’ın da dahil edilmesini söyledi.

Başkan Mehmet Havabulut yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin temel taşı olan esnaf ve sanatkarımızın zor günler geçirdiği şu dönemlerde esnaf kefalet kooperatiflerinden hazine destekli düşük faizli kredilerinin güncelleme yapılarak faiz artışına gidilmesi esnaflarımızın çekmiş olduğu kredilerin yükselmesine sebep olmuştur. 2 deprem yaşamız iş merkezleri işyerleri yıkılmış ayakta durmakta zorlanan esnaflarımız toparlanamazken bu yapılan faiz artışı kabul edilemez. Ağır hasarları halen daha üzerinde bulunan esnafımıza faiz yükünün bazı illerde kapsam dışı bırakmışken Elâzığ’ın da dahil edilmesi gerekmektedir şehrimizin milletvekillerine bu konunun çözümü için yardımlarını esnaf ve sanatkarlarımız adına çağrıda bulunuyorum. Esnafı yaşat ki devlet yaşasın” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN