Önder Haberleri
SON DAKİKA

Önder Haberleri

PTT’den TSK personeline yüzde 30 indirim 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren PTT AŞ ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan iş birliği çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ve ailelerine yurt içi kargo gönderimlerinde yüzde 30 indirim uygulanacak. 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne 2 yeni Ambulans 

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsisli gönderilen 2 adet ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Elazığ’dan Filistin’e iyilik gemisi yola çıkıyor 

Hayrat Vakfı Ve Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Gazze Direniş Platformu öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan yardımlar AFAD tarafından Filistin’e gönderilecek. 

ÖNDER Bölge Toplantısı yapıldı

İmam hatip Liseleri ve mezun derneklerinin çalışmalarını bir merkezden koordine edilmesi amacıyla kurulan ve bugüne kadar birçok başarılı hizmetlere imza atan ÖNDER’in bölge toplantısı Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Taşkın: Beyaz önlük değil, ikramiye istiyoruz 

Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, 24 Kasım Öğretmenler Gününde dağıtılacak olan beyaz önlük yerine öğretmenleri motive etmek için ikramiye verilmesini talep ettikleri, konu ile ilgile olarak hazırladıkları kanun teklifini siyasilere gönderdiklerini söyledi. 

Seyda Molla Bahri düzenlenen programla anıldı 

Hayatını Kuran ilmine adayan Elazığ’ın din alimi ve kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri  vefatının 9. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programla anıldı. 

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! 

TCMB, bankalara uygulama talimatı göndererek TL'yi cazip kılacak yeni, güçlü kararlar aldı. Buna göre, Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

Karahüseyinoğlu: İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir

Elazığ ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Osman Cem Karahüseyinoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle bir mesaj yayınladı.

ÖNDER 20. İmam Hatipliler Kurultayı Uşak’ta gerçekleşti

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 20. Kurultayı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur kesin sonuçları açıklandı 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur kesin sonuçlarının mükerrer sayıda yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildiğini açıkladı. Buna göre; Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oranında oy aldı.

Prof. Dr. Yasemin Açık “Beni Öyle Bir Oyla Gönderinki Elazığ’ın İsteklerine Kimse Sessiz Kalamasın”

Elazığ’ın Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, ilçe, belde ve köy ziyaretlerinin yanı sıra şehir merkezinde de seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle buluşmasında kendisini bekleyen coşkulu kalabalıkla bir araya gelen Prof. Dr. Açık, esnaf ziyaretlerine de devam etti.

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Işıkver: Eğitimciler isterse şehirde ülkede değişir

Seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren ve bu kapsamda Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Örgütleri, mahalle ve köy toplantıları, iş dünyasının çatı örgütleri, sendikalar ve vatandaşlarla buluşan MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver Türk Eğitim-Sen Üyeleriyle bir araya geldi.  Sendika Üyeleriyle istişare eden Işıkver “Eğitimciler isterse bir şehri, bir ülkeyi değiştirecek güce sahiptir. Çünkü Sizler toplum içerisinde hep kanaat önderi ve tüm halkın saygı duyduğu bir kutsal mesleğin icracılarısınız. Elazığ için 14 Mayıs sonrası yeni bir dönemin başlaması için sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır ” dedi. 

Bakırmaden Yardımlaşma Derneği’nden İrfan Sönmez’e destek

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez partililerle birlikte Elazığ Bakır Madenliler Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.  Dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği ziyaret programında Bakır Madenliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadir Yalap İrfan Sönmez’i mecliste Elazığ’ın vekili olarak görmek istediklerini belirtti. Yalap şunları söyledi: ‘’Sayın vekillerime başarılar dilerim. Sayın vekilimi biz 12 Eylül döneminden beri tanıyoruz. Bu nedenle Madenler Derneğimiz  ve Madenliler olarak  önce vekil edip meclise gönderdikten sonra çok büyük faydaları olacağını düşünüyoruz. Vekillerimin madene çok büyük katkı sağlayacağından hiçbir şüphem yok. Kendilerine bu milletvekilliği yolculuğunun önce ülkemize, sonra Elazığ'ımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Şeref verdiler.’’

Seyda Molla Bahri’yi rahmetle anıyoruz 

Hayatını kuran ilmine adayan Elazığ’ın kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri Hazretleri’nin vefatının 9. yıldönümünde daha rahmetle anıyoruz. 

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır. 

42 bin 500 sağlık personeli alınacak! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 bin 500 sağlık personeli alınacağını duyururken, 'Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir.' dedi.

İçişleri Bakanlığı Elazığ Valiliği’ne Seçim Genelgesi gönderdi 

İçişleri Bakanlığı, “İçişleri Bakanlığı, Merkez/Taşra Teşkilatı Planlaması”, “Oy Verme Günü Alınacak Tedbirler”, “Oy Verme Günü ve Sonrasında Alınması Gereken Tedbirler” ve “Diğer Hususlar” konu başlıklarını içeren genelge yayımladı. 

Başkan Kızılkaya: İnsani yardımları deprem bölgelerine ulaştırdık

Elazığlılar, 3 yıl önce yaşadıkları depremin yaralarını sarıp "Asrın Felaketi"nden etkilenenlere yardım eli uzattı. Türk Kızılay Elazığ Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya, vatandaşların desteği ile 25 tır ve 4 kamyon insani yardımı Malatya, Adıyaman Ve Kahramanmaraş'a gönderildiğini söyledi.

Osman Pıhtılı aktarılan yardımlar hakkında bilgi verdi 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle tüm Türkiye'den olduğu gibi Elazığ'dan da yardımlar gönderiliyor. Yardımlar kapsamında son olarak 44 jeneratör AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Adıyaman'a gönderildi. 

Vali Toraman’dan, yardımların toplandığı alanlara ziyaret 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, deprem bölgelerine gönderilen yardımların toplandığı Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı'nı ve Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. 

Elazığ Müftülüğü’nden Adıyaman’a yardım eli

Deprem bölgesine yardıma gönderilmek üzere Elazığ İl Müftülüğünde ekip oluşturuldu.

Elazığ’dan Malatya’ya 14 araçlık malzeme gönderildi

Elazığ Belediyesi koordinesinde düzenlenen 14 araçlık gıda, ısınma ve giyim yardımları Malatya’da ki depremzedelere ulaştırıldı.

Bağış yapılan para transferlerinden ücret alınmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde bankalara talimat gönderildiğini duyurdu.

Milletvekili Erol: Sağlık Bakanlığı, Elazığ’a Müfettiş gönderecek

Eski CHP İl Başkanı Ethem Gülbay’ın oğlunun vefat etmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, açıklama yaptı. Erol, merhum Cem Burak Gülbay’ın vefatında aksaklıkların olup olmadığının araştırılması için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talep ettiklerini söyledi.

Enfeksiyonlara karşı maske önerisi 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan hastalanan çocukların bulaşın aktif olduğu ilk 48-72 saatlik dönemde okula gönderilmemesi gerektiğini belirterek, "Okullar, öğrencilerine solunum yolu enfeksiyonlarının yoğun görüldüğü süreçlerde maske takmalarını önerebilir'' dedi. 

Whatsapp'ta ekran görüntüsü alma dönemi bitiyor 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta mesajlar için ekran görüntüsü alma dönemi sona eriyor. Uygulama, tek gönderimlik mesaj özelliği getirecek ve yeni güncellemeyle birlikte bazı mesajların ekran görüntüsü alınmasına izin vermeme kararı aldı. 

İkinci el araçta 3’ten fazla satışa ceza 

Yetki belgesi olmayan ve bir takvim yılı içerisinde 3’ten fazla araç satan kişilere, tebligatlar gönderilmeye başlandı. Yaptığı izahat yeterli bulunmayanlar için cezalar yolda. Sadece vergi cezası bile satıştan elde edilen karın yüzde 40'ına kadar kesilebilecek. 

Bakanı Koca, 31 Bin 317 personel alınacağını açıkladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’na 31 bin 317 kişilik alım yapılacağını açıkladı. Bakan Koca, 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz dedi. 

Milletvekili Erol, bu fotoğrafı AK Parti ve MHP il başkanları nasıl yorumlar?

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyareti öncesinde billboardlara asılan afişlere gönderme yaparak, Adalet Bakanı ile AK Parti Grup Başkan Vekilinin HDP’yi ziyaret etmesini AK Parti ve MHP il başkanlarına sordu.

Başkan Şerifoğulları’ndan Mevlit Kandili mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Mevlit Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Alemlere rahmet, insanlığa rehber olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1451. yıl dönümünün tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum.” dedi. Başkan Şerifoğulları mesajında şunları kaydetti: