Neden Zillet İttifakı? - Hanifi Yavaş
SON DAKİKA

Neden Zillet İttifakı?


TDK'ye göre, zillet kelimesi anlamı şu şekildedir:

Hor görülme, aşağılama.

Erdoğan ve Bahçelinin "zillet ittifakı" tanımı ilk duyduğumda bana itici gelmişti. 
Ama muhalefet kanadından yapılan yapılan bazı açıklamalar üzerine biraz düşününce "zillet" tanımına duyduğum iticilik yerini haklı bir tanıma bıraktı. 

Şöyle ki;
 Vatanımıza, asker ve polisimiz dahil sivilleri hedef alan ve de vatanımızı bölmeye kasteden PYD adlı yapılanmayı terör örgütü olarak görmemesi zilletin sözcüklere yansımış halidir. Bu yapı ile birlikte hareket etmekte farklı değildir. 

ABD başkanı Joe Biden iktidara geldiğinde, sorulan bir soru üzerine CHP  sözcüsü Faik Öztırak'ın, ABD Başkanından ülkemiz için demokrasi istemesi tam bir zillet ve mandacılık anlayışıdır. 

Hava savunma sistemi olmayan ülkemizin, ABD'nin patriot vermemesi üzerine mecburen S400 hava savunma sistemi alınmasına, CHP'nin önce karşı çıkması, sonrada alınmasını biz istedik demesi ve daha sonra yine karşı çıkan söylemleri, Meral Akşener'in, "külliyeyi korumak için aldılar" gibi komik itirazları tamda ABD ağzı ile konuşarak milli menfaatleri göz ardı etmeleri, zilletin ete kemiğe bürünmüş halidir. 

MHP'nin milliyetçi duruşunu beğenmeyerek, partiyi ele geçirmeye çalışanlar başarılı olamayınca, partiyi bölmek için yeni bir parti kurmaları ve yeni kurulan partide ki milliyetçi kimliği önde olanları parti dışına iten ama bu ülkenin üniter yapısı ile sorunlu ve LBGT destekçilerini savunanları baş tacı eden anlayışa zilletten başka ne isim verilebilir. 

Siyasi görüşünü beğenmeyebilir ve iç politik argümanlar ile Cumhurbaşkanı'nı eleştirebilirsiniz. Ancak halkın oyları ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na diktatör demek ve onu Filistin halkının katiline benzetmek zillet değilde nedir? 

Açık bir şekilde, iktidara geldiğimde yerel muhalefet ile birlikte Erdoğan iktidarını devireceğini ilan eden ABD Başkanı Jeo Biden'in büyükelçisi ile bir ayda dört defa gizlice  görüşen Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun ne görüştüklerini kamuoyuna açıklamamaları, yine bu iki muhalefet partisinin yetkililerinin IMF temsilcileri ile otel odalarında yaptığı gizli görüşmeler zillet anlayışının ifadesidir. 

Ezeli düşmanımız Yunanistan, Batı'nın desteği ile haklarımızı gasp etmeye çalışırken ve sık sık tacizde bulunurken, ülkemiz muhalefetinin tek ses etmeyişi zillet değilimdir. 

Seçmen profili dindar ve muhafazakar olan bir partinin, bir şarkıcının imam Hatiplilere sapık demesine karşı tek laf etmeyen tutumu zillet değilimdir?

Türkiye devletinin, PKK terör örgütünün sınırımızda kurmak istediği sözde devleti yok etmek için çıkarttığı ve bundan sonra çıkaracağı tezkerelere HAYIR diyen anlayış zilletten başka nedir ki? 

Ülke menfaatlerini hiçe sayarak, Erdoğan'a karşı başarı elde etmek için, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin eş başkanı Demirtaş için sıkça özgürlük naraları atan, kapalı kapılar ardından gizli ittifaklar kuran, CHP, SP ve diğer muhalefet liderlerinin bu tavrı zillet değilde nedir? 

Devletin kaynaklarını belediye başkanı sıfatı ile terör örgütüne aktaran, teröristlerin cenazesine taziyeye giden, açıklamaları ile PKK'ya ve terör elebaşı Öcalan'a övgüler dizen belediye başkanlarını görevden alınarak kayyum atanmasını her fırsatta eleştiren muhalefet partileri ile İBB Başkanı olunca soluğu Diyarbakır da alarak görevden alınan belediye başkanlarına destek veren İmamoğlu'nun tavrı zillet değilde nedir? 

İktidara geldiğimizde, KHK ile görevden alınan herkesi görevine iade edeceğiz diyerek FETO ve PKK seviciliğine soyunan Kılıçtaroğlu'nun başını çektiği ittifaka zillet denilmez de ne denir?

Türkiye Ermeni katliamı yaptı diyen, bir terör örgütü liderine selam duran, devlete seri katil diyen İstanbul İl başkanının hala görevde kalarak baş tacı edilmesi ve bu zihniyet ile ittifak kurulmasını zillet kelimesinden başka hangi kelime ile daha güzel tarif edilebilir.

Siz hiç bir ülkenin, herhangi bir siyasi partisinin kendi ülkesine yabancı sermaye gelmesin ve yatırım olmasın diye "bu ülkede hiç kimsenin mal ve can güvenliği yok, yabancı sermaye neden yatırım yapsın" dediğini duydunuz mu? Bu sözlerin vehametini anlatmak için zillet kelimesi bile yetersiz kalmaz mı? 

Siyasi hayatı süresince Erbakan Hoca ya zulmeden, bagajı dini ve milli değerlere düşmanlık ile dolu zihniyet ile kol kola yürümenin adını zilletten başka daha güzel tarif eden bir tanım yoktur. 

Siyasi tarihi boyunca "önce ahlak ve maneviyat" diyenlerin, LBGT aile yapımızı bozmaz diyerek, her yıl bu sapıkların gününü kutlayanların dezanfarmasyonuna zillet denilmez de ne denir? 

O kadar çok örnek var ki hepsini burada yazmak mümkün değil. 

Netice itibarı ile "zillet" tarifi artık bana itici değil sempatik geliyor.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI