CHP'nin din istismarı - Hanifi Yavaş
SON DAKİKA

CHP'nin din istismarı


Ülkemizde maalesef her zaman dini değerler, din ile alakası olmayan kişiler tarafından istismar edilmektedir.

Dini değerleri yaşam tarzı olarak benimseyen insanların dini argümanlar kullanması gayet doğal ve doğru bir yaklaşım tarzıdır.

Fakat dini değerleri yaşamının hiçbir alanında uygulamayan ve bu konuda zerre kadar hassasiyeti olmayan kişilerin çıkar ve menfaat sağlamak amacı ile dini değerleri kullanması "din istismarıdır."

"Din istismarı" özellikle seçim zamanlarında dindar insanlardan oy devşirmek için sıkça başvurulan bir yöntem.

Ülkemizin siyasi tarihinde sayısız örnekleri vardır.

Mesela Rahmetli Süleyman Demirel bu konunun üstadı sayılır.

Son zamanlarda özellikle Kılıçdaroğlu ile birlikte, muhafazakâr seçmen kitlesinden oy alabilmek için "din istismarı" CHP tarafından kullanılmaktadır.

Çarşaflı kadınlara parti rozeti takmalar, ateist Canan Kaftancıoğlu ile birlikte cenazelerde ve iftar sofralarında dua etmeler gibi birçok örnek sayabiliriz.

Yine CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim startını cuma namazından sonra vermesi de bir başka örnek.

2019 ve şimdi 31 Mart seçimlerinde görülmektedir ki "din istismarı" hususunda yeni bir politikacı kazanıyoruz!

Ve bu gidişle rahmetli Süleyman Demirel'i bile geçecek gibi.

Ekrem İmamoğlu siyasetin yeni "ZÜBÜKZADESİ" ve "DİN TÜCCARIDIR.

İslami bir yaşam tarzı olmadığı halde 2019 seçimlerinde cuma namazına gitmeler, camide Kur'an okumaları gibi çokça uygulamalar gördük.

İmamoğlu, daha önce "Sizleri asla Allah'ın dini ve kitabıyla aldatmayacağım. Bu benim şeref ve namus sözümdür" demişti.

31 Mart seçimlerine giderken de Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy ilçesinde vatandaşlara seccade dağıtması, vermiş olduğu "namus ve şeref" sözünün hiç bir anlamı olmadığının göstergesidir.

CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, vatandaşlara "Merhaba komşum" afişiyle zikirmatik ve Ramazan ayına özel takvim dağıtımı yaptı.

Özgür Özel Kur'an eğitimine "Ortaçağ zihniyeti" dediği halde seçim arifesinde dindar insanların oylarını alabilmek için "Hoşgeldin 11 ayın sultanı" diye twit atması da dini istismar etmenin en son örneği.

Cumhur ittifakı partileri ve diğer sağ siyasal partiler bu tür uygulamalar yapmaz iken CHP gibi kendini siyasetin solunda olduğunu iddia eden bir Parti'nin bu yaptığı tam bir "Din istismarıdır."
 

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Tülay Akyiğit | 01 Nisan 2024 11:44

    Cok dogru tespitler, insanlar bunlari görmuyor mu, gormezden mi geliyor ya da ikisi de mi? Diye soru ve cevap gelmekte aklıma demek ki insanlarda ahlak kalmamış mı?

YAZARIN SON 5 YAZISI