CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a sorular - Hanifi Yavaş
SON DAKİKA

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a sorular


Kılıçdaroğlu CHP'si ile birlikte çok net olarak başlayan ve bugünde Özgür Özel ile devam eden uygulamalar ile görülmektedir ki, CHP terörün siyasi uzantıları ile arasına mesafe koymamakla birlikte onların özgürlüğü için mücadele etmektedir.

Sayın Gürsel Erol, Elazığ gibi milliyetçi ve muhafazakâr bir şehirde siyaset yaparken ve bu sosyolojiyi dikkate alarak politik söylemler geliştirmektedir.

En son 12 askerimizin şehit edilmesi üzerine mecliste gurubu bulunan dört parti PKK terör örgütünü eleştiren ortak metni imzaladığı halde CHP'nin PKK'nın siyasi uzantısı olan DEM parti ile birlikte bildiriye imzalamadı.

Sayın Gürsel Erol bir açıklama yaparak, kendisinin bu bildiriyi imzaladığını ifade ederek, partisi gibi düşünmediğini açıklamıştır.

Bu açıklamadan memnuniyet duymakla birlikte kendisinin, millî meselelerde ne kadar samimi olduğunu görmek açısından şu sorulara vereceği cevaplar önemlidir.

Sayın CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol.
-Ülkemizin sınır ötesinde terörle mücadelesi ve milli çıkarlarımız için çıkarılan tezkerelerde hayır oyu veren partinizle aynı görüşte misiniz?

Oylamada siz hangi oyu kullandınız?

-Genel Başkanınız Özgür Özel CHP kongresinde, PKK'ya her fırsatta açıkça destek olan ve terör ele başının heykelini dikeceğiz diyen Selahattin Demirtaş'a selam göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sizde Demirtaş'a özgürlük talebinde bulunuyor musunuz?

-Sayın Özgür Özel'in, Türkiye'ye ve ordumuza işgalci diyerek bağımsız Kürdistan isteyen opera şarkıcısı kadının (sanatçı demiyorum) elini öperek saygısını göstermesini nasıl yorumluyorsunuz?


-Yine sayın Özel'in, İşgalci ve katliamcı terör devleti İsrail'e karşı tıpkı kurtuluş savaşında bizim yaptığımız gibi vatanlarını kurtarmaya çalışan Hamas'a terör örgütü diyerek ABD ve İsrail ile aynı söylemlerde bulunması hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Sizde Hamas'ı terör örgütü olarak mı görüyorsunuz?

-Kılıçdaroğlu döneminde olduğu gibi şimdide aynı politikaları uygulayarak PKK'nın siyasi uzantısı olan parti ile işbirliği devam ediyor. Bu durum sizi rahatsız ediyor mu?

-Genel Başkanınızın, Atatürk'ün kurduğu ordumuzu katliam yapmakla suçlayan Şebnem Korur Fincancı’yı ziyaret ederek destek vermesini içinize sindirebiliyor musunuz?

-Yine ordumuza iftira atan ve terörist cenazelerinde boy gösteren bazı milletvekilleri ile aynı parti çatısı altında siyaset yapmak sizi rahatsız etmiyor mu?

-Genel Başkanınız Özgür Özel, 
"Kemal bey Dersimli bir ailenin, fakir bir ailenin yedi çocuğundan dördüncüsüdür. Biz onu genel başkan yaparak Dersimle helalleşmişiz." demişti." demişti.

İlk Genel Başkanınız Atatürk döneminde yapılan dersim olaylarını katliam olarak mı düşünüyorsunuz?
-Elazığ'lı şehidimizin babası, Sayın Özgür Özel'i kastederek,
"Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum" dedi.
Seçmeninizin bu mesajını Genel Başkanınıza iletmeyi düşünüyor musunuz? 

Bu soruları çoğaltmak mümkün. 

Sayın Gürsel Erol'un bu konudaki görüşleri Elazığ kamuoyu tarafından merak edilmektedir.

Bu sorulara vereceği samimi cevaplar kendisi hakkında var olan olumlu ya da olumsuz düşünceleri pekiştirecektir.

Buyurunuz sayın vekilim.

Vereceğiniz cevapları yine bu köşemde değerlendireceğimden emin olabilirsiniz.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI