METE YARAR, DURSUN ÇİÇEK, HAMAS VE MİLLİ MÜCADELE  - Hanifi Yavaş
SON DAKİKA

METE YARAR, DURSUN ÇİÇEK, HAMAS VE MİLLİ MÜCADELE 


Filistin toprakları yıllardır, Siyonist İsrail'in işgali altında.

Sadece 7 Ekim'den bugüne kadar İsrail, kadın, çocuk yaşlı demeden binlerce sivil insanı öldürdü ve yaraladı.

Hastane, okul, ibadethane, mülteci kampları demeden her yeri savaş uçakları ile bombaladı.

Bombalanan Gazze'de sağlam bina kalmadan yerle bir edildi.

Bu şartlarda Hamas ve onların silahlı kanadı olan Kassam Tugay'ları sahip oldukları iman ve inanç ile inanılmaz bir direniş göstererek İsrail ordusuna büyük kayıplar verdiriyor.

Böyle bir ortamda tüm dünya medyasında olduğu gibi bizde de bu konular enine boyuna tartışılıyor.

Bir TV programındaki konuklar İsrail, Filistin ve Hamas konularını konuşuyorlar.

Konuklardan iki tanesi Mete Yarar ile emekli asker ve eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek.

Dursun Çiçek ısrarla Hamas'ın terör örgütü olduğunu ispatlamaya çalışıyor.

Mete Yarar, tarihi sürece giderek, İsrail'in 70 yıldır işgal ve soykırım yaptığını anlatmaya çalışsa da Dursun Çiçek, klasik CHP kafası ile Hamas'ı terör örgütü olarak suçlamaya devam ediyor.

Gerekçesi şu.
Orada bir Filistin devleti var. Hamas ise onlara itaat etmeyen bir yapı ve dolayısı ile terör örgütüdür.

Böyle bir kafa yapısına doğruları anlatmak çok zor. 

Dursun Çiçek'e sormak gerek.

Bugünkü Filistin gibi o günde Osmanlı işgal altında.

Filistin'de İsrail işgali var. Osmanlı'da ise İngiliz, Fransız, İtalya, Yunanistan gibi devletlerin işgali vardı.

Bugün İsrail işgali altındaki Filistin'de Mahmut Abbas hangi konumda ise o gün İngiliz işgali altındaki Osmanlı'da Vahdettin de aynı durumda idi. 

Ama Mahmut Abbas'tan farklı olarak o gün Vahdettin verdiği gizli bir emir ve destek ile Mustafa Kemal ve arkadaşları böylesi bir durumda işgal güçlerine karşı halkı da örgütleyerek kurtuluş savaşına başladılar.

Ve yine o günkü Damat Ferit Paşa Hükümeti İngilizlerin baskısı ile Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği mücadeleyi tanımadı. Tıpkı bugün Mahmut Abbas'ın Amerika'nın baskısı ile Hamas'ı tanımadığı ve verdikleri mücadelede destek olmadıkları gibi.

Dursun Çiçek'in kafa yapısı ile o günkü Damat Ferit paşa hükümetinin kafa yapısı aynı. Dursun Çiçek, Osmanlı'nın işgal edildiği dönemde yaşasa idi o günlerde milli mücadele taraftarı olan Mustafa Kemal ve arkadaşlarını, Hamas'ı terörist ilan ettiği gibi onları da terörist ilan ederdi.

Milli mücadelede, işgal edilen vatan topraklarını geri almak ve işgalcileri kovmak için yapılanlar ile bugün Hamas'ın yaptığı arasında hiç fark yoktur. 

İşgal altındaki Osmanlı topraklarını kurtarmak için mücadele veren Kuvayı Milliye ne ise bugün İsrail işgali altındaki Filistin topraklarını korumak için mücadele eden Hamas odur.

Aslında Dursun Çiçek ile aynı zihniyette olanların kafa yapısının ortak özelliği Hamas'ın sahip olduğu İslami kimliktir. 
Bu mandacı kafa yapısı Hamas'tan farklı olarak seküler bir anlayışa sahip olan El Fetih ve mensuplarını hiç bir zaman terör örgütü ve terörist ilan etmediler. Oysa onlarda kendi anlayışları doğrultusunda Siyonist İsrail'e ile mücadele ediyorlar.

Bu ülkenin şerefli ordusunda komutan ve millet meclisinde CHP Milletvekili olarak görev yapmasına rağmen, Dursun Çiçek ve onun gibi düşünenler, millî mücadele yıllarında yaşasa idi Mustafa Kemal ve arkadaşlarını hain ilan eder ve onlara karşı mücadele ederlerdi.

Dursun Çiçek gibiler, Hamas'ın verdiği kurtuluş mücadelesine destek olmak yerine ABD, AB ve siyonistler ile Paralel düşünerek aynı safta yer almaktadır.

Bugün emperyalizmin siyasi, ekonomik ve kültürel işgaline karşı verilen mücadelenin önündeki en büyük engel Dursun Çiçek gibi mandacı zihniyetin mensuplarıdır.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI