ŞİMDİ YÜKSEK SESLE SÖYLEYİN 'NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR' - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

ŞİMDİ YÜKSEK SESLE SÖYLEYİN 'NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR'


Deprem, koronavirüs derken bu yıl gerek ilimiz, ülkemiz ve tüm dünya için oldukça zorlu bir şekilde başladı. 24 Ocak depreminin yaralarını sarmadan Çin’den tüm dünyaya yayılan koronavirüs illetiyle karşı karşıya kaldık.

 

Tüm dünyada pandemiye dönüşen salgın sonrası belki bir daha eski dünya olmayacak ve yaşam standartlarımız daha çok zorlaşacak.

 

Mübarek ramazan ayının son gününde mezarlık ziyaretleri dahi kontrollü bir şekilde gerçekleşirken, bayram süresince evlerimizde kalıp büyüklerimizle keyifli dakikaları huşu içinde paylaşacağız.

 

Başta kendim olmak üzere herkesin diline pelesenk olan AH NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR! Sözü işte tam burada söylenmesi gereken bir ifade olarak kayıtlara geçmeli.

 

Küçükken bayram kıyafetlerimizi alır ve yastığımızın başucuna koyar ve sabaha kadar bir gözümüz açık uyur, sabah olunca da kıyafetlerimizi özenle giyerek büyüklerimizin elini öperek bayram harçlığımızı alırdık.

 

Şimdi çocukların ne bayram harçlığı kaldı ne de bayram gezmeleri.

Hayatın tüm sıkıntılarından bir ders çıkarmak elbette biz insanlar için. Pandemi sürecinde çıkardığımız en büyük dersin hiç kuşkusuz hijyen olduğu aşikar.

 

Çinlilerin buldukları her şeyi yediği şu meşhur canlı hayvan pazarından yayılan koronavirüs illeti bizleri daha çok etkileyecek gibi.

 

Belki hayatımız bir daha eskisi gibi kolay ve yaşanılır olmayacak. Belki bir daha park ve gezinti alanlarında keyifle mangalımızı yapamayacağız ama yine de ümitvar olmak, ümidimizi kaybetmemek adına güzel günlerin gelmesini temenni etmek gerek.

 

Yaş kemale erince insanoğlu geçmişe özlem duyar ve o güzelim yılları hayırla yâd eder…

Tıpkı sizlerin ve benim dediğim gibi NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR…

Yine halimize şükredelim, devletimiz bu süreci layık-ı veçhiyle yürüterek bizlerin sağlığını önemsedi ve salgını kontrol altına aldı.

Ramazan ayını buruk bir şekilde idrak etmenin acısı ile bayramı bayram tadında yaşayamasak da güzel günlerin geleceğine olan inancımla;

Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık huzur ve mutluluklar temenni ediyorum.

Gülşah ALTAŞ

Detay Dergisi

İmtiyaz Sahibi

 

 

 

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!