YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI  - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 


Zordu bağımsız aday olmak. 
Hem de çok çok zor.
Hayatında zorları başarmış biri ancak bu sürecin üstesinden gelebilirdi. 
Elazığ’a güvenerek, Elazığlıya inanarak çıktı bu zorlu yolculuğa. 
Elazığ tarihinde ilk bağımsız kadın milletvekili adayı olan Prof. Dr. Yasemin Açık, bağımsız adaylığın zor koşullarına rağmen seçim sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve seçim sonucunda aldığı oy oranı ile büyük bir başarı elde etti. 

Yatırımlarıyla Türkiye’nin en başarılı işkadınları arasında ilk sıralarda yer alan Yasemin Hoca’ya Elazığ’ın güçlü bir şekilde sahip çıkma arzusunda olduğu ancak bunun sandıklara çeşitli faktörlerden dolayı tam olarak yansıyamadığı herkesin kabul ettiği bir gerçek. 
Konuştuğumuz birçok kişinin bende Yasemin Hoca’ya oyumu verdim demesi ise olayın başka bir boyutu. 

Ama bunun yanında ‘Yasemin Hoca’nın ismini bulamadım’ diyenler de çok fazla, ‘hocaya oy verdim ama bilmiyordum şu partiye de oy verdim’ diyenler de. Yine ‘keşke fotoğrafı olaydı’ diyen vatandaşların sayısı da bir hayli fazla.
Kamuoyunda yapılan değerlendirmelere bakılırsa Yasemin Hoca’nın 20 binin üzerinde oyu seçim sistemindeki eşitsizlikten dolayı ya heba oldu ya da başka partiye gitti. 

Üç kez AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı müracaatı yapan, girdiği temayül yoklamalarında ilk sırada yer alan Yasemin Hoca bir kez daha iktidar partisinden aday gösterilmeyince 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde Elazığ tarihinde bir ilke imza atarak bağımsız milletvekili adayı olmuştu.
Kendisini yıllardır yakından tanırım. 
Tevazu ehli oluşu, yediden yetmişe herkesin sevdiği Yasemin Hoca aslında 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir başarı sağladı. 

Elazığ’da seçime giren 17 partiyi, Türkiye genelinde ise 5 partiyi geriden bırakarak 35 bine yakın seçmenin oyunu alan Prof. Dr. Yasemin Açık, gerçekleştirdiği oldukça başarılı ve rakiplerini bile hayran bırakan seçim kampanyasıyla da Elazığ’da iz bıraktı. 
Siyasal kampanya yönetiminde sonraki dönemlerde model olarak alınacak bir kampanya yürüttü. 


İLÇE VE BELDELERİ TEK TEK GEZDİ

Seçim kampanyası sürecinde şehrin tüm ilçe ve beldelerinde seçmenlerle bir araya gelen Yasemin Hoca, vatandaşın büyük beğenisini kazandı. Her gittiği yerde gönülden sarıldı, samimiyetle destek aldı. 

Teşkilatları bulunan partilerin ve adayların gerçekleştiremediği kampanyayı tek başına aslanlar gibi yürüten Yasemin Hoca, son günlerde oluşturulan bir algı operasyonuna maruz kaldı. Herkesin kesin seçilir gözüyle baktığı Yasemin Hoca, oy pusulasında yer alan bağımsız isimlerin mercekle dahi zor görünmesi sebebiyle binlerce geçersiz oya maruz kaldı. Sandık gününe resmî vekil olarak giren Yasemin Hoca, sandıklardan gönüllerin vekili olarak çıktı. 

BASKİL ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI!

Elazığ’daki yatırımlarının belki de en büyüğünü kendi ilçesi Baskil’de gerçekleştiren Yasemin Hoca, fabrikasında 500 kişiye iş istihdamı sağlamış ve işsizliğe bir nebze olsa katkı sunmuştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan Baskil’deki fabrika hem ekonomiye hem de istihdama büyük katkı sağlamasına rağmen Baskil’den gelen oy sonuçları ise acı bir gerçek. 

KAZANAN YASEMİN HOCA OLDU

14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde birçok siyasi partinin on binlerce oyunun düştüğü gerçeğinden hareketle bu seçimlerin galibinin Yasemin Hoca olduğunu açıkça söyleyebiliriz. 

Yapılan bütün değerlendirmelerde ortaya çıkan mutlak bir gerçek var. Yasemin Hoca, Elazığ’ın bireysel olarak seçmen desteği ve oy potansiyeli en güçlü olan siyasal aktörüdür. 

Seçim kampanyasını kavga ve gürültüden uzak bir şekilde gerçekleştiren, vatandaşları rahatsız etmeksizin mitinglerinde müzik dahi çaldırmayan Yasemin Hoca’nın sonuç itibariyle kazandığını ve bundan sonra yeni dönemde Elazığ’dan milletvekili olacağını söyleyebiliriz. 

Şimdi Elazığ düşünsün diyor, Yasemin Hoca’ma yolun Açık olsun diyorum…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!