Suçumuz kadın olmak mı? - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Suçumuz kadın olmak mı?


Bazen o kadar çok içleniyor ve de sinir küpü oluyorum ki bunu tahmin dahi edemezsiniz. Tek derdi ve gayesi evladına güzel bir gelecek sunmak olan sevgili meslektaşım Pınar Çetin’in Yeni Ufuk Haber Sitesi’ndeki köşe yazısını okuyunca adeta büyük bir şok yaşadım.

Pınar’la yıllara sari bir hukukum ve de dostluğum var. Geçmişte yaptığı evliliği ve ardından ayrılma sürecini anlattığı yazıda adeta tüylerim diken diken oldu ve bir kadının çaresizliğinin adeta nirvanaya ulaştığına şahitlik ettim.

Mutlu bir yuva kurmak kadar, anlaşamayıp boşanan yüzbinlerce insan var. Pınar’da büyük bir heyecanla başladığı bu yolculuğu ne yazık ki ayrılmayla sonlandıranlar arasında. Yazısında kolluk kuvvetleri başta olmak üzere şehrin en tepe noktasındaki idarecilere seslenen Pınar, adeta feryad-ı figan ediyor. 

Elbette haklı bir şekilde yaşadıklarını anlatıyor ve yetkililerden yardım istiyor. Düşünün sizler bir annesiniz ve tek gayeniz biricik oğlunuzun geçimini sağlamak için çalışmak. Ama ne var ki ayrıldığınız eşiniz sizlere türlü türlü iftiralar ve çamur atarak sizin itibarınızı zedelemekte. 
Yok efendim akıl sağlığı yerinde değil..
Yok efendim şu sebep, bu sebep derken bir kadının hayatı üzerine çeşitli oyunlar oynanıyor.

Buradan kolluk kuvvetlerimize ve şehrin yöneticilerine sesleniyorum!
Bir kadının itibarını zedeleyecek, çalıştığı kurumda onu küçük düşürecek hal ve hareketler yakışık almadı.

Hele hele ayakları üzerinde durmak için çabalayan, evladına güzel bir gelecek hazırlamak için mücadele eden bir kadına reva görülen eylemler beni ve ben gibi düşünen tüm kadınları derinden yaraladı.

Ne demek ya ‘Makamımıza bir dilekçe sunuldu ve sizin akıl sağlığınızın yerinde olmadığı ifade edildi’ bu kadar basit mi gerçekten?
Sonrasında efendim kusura bakmayın bizler prosedürü uygulamakla mükellefiz.

Hayır efendim, bu kadar basit değil.
Bir kadına reva görülen bu olmamalı!
Eşiyle arasında çeşitli problemler olabilir, eşi tarafından çocuğu elinden alınmak istenebilir ama akıl sağlığı yerinde değil diyerek çeşitli iftiralara maruz bırakılmak hoş bir tutum değil.

Meslektaşım, sevgili arkadaşım Pınar’ın yalnız olmadığını her platformda kendisinin yanında olduğumu buradan belirtmek istiyorum. 

Ve bir kez daha üstüne basa basa diyorum ki; çeşitli iftiralara maruz kalan Pınar Çetin, asla yalnız değildir.
Vesselam!
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!