TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi 

Kaya Karakaya Fen Lisesinin düzenlediği TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Kaya Karakaya Fen Lisesinin düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışa Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, STK Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Bu yıl 2. si düzenlenen fuarda 42 öğrencinin katılımı ile 18 proje sergilendi. 10. sınıf öğrencilerinden Işıl Sarıaltın ve Elif Bahçeci tasarladıkları projeleri anlattı. 

TÜBİTAK proje koordinatörü ve Kimya Öğretmeni Osman Güngör yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek amaçlarına değindi. Güngör, “Yaptığımız fuar çalışmasında toplamda 18 projemiz var. Bu 18 proje içerisinde öncelikle aktif olarak literatür taraması ve araştırma çalışması yaptı. Daha sonra bu araştırmaları denem kısmına geçirdiler. 

Bunun ardından da 18 projemizi çıkardılar. Amacımız öğrencilerin burada bilimsel araştırmaya yöneltmek. Üniversite hayatlarında da zorluk çekmeden proje üretebilmelerini istiyoruz” dedi. Kaya Karakaya Fen Lisesi Okul Müdürü Yadin Çelik ise tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin katkı sunduğu projelerden bahsederek bu tür projelerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Müdür Çelik, “4006 bilim fuarları bu yıl ilk kez yapılan fuarlardan biri. Projelerimizi gezip baktığımızda çok güzel ve nitelikli projeler görüyoruz. Tüm öğrencilerimizin bu şekilde katkı sunduğu ve öğretmenlerimizin danışmanlığında olan projelerdir. Bu tür faaliyetler bizim için çok önemli” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN