Milletvekili Gürsel Erol TBMM'de konuştu 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuşma yaptı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Milletvekili Gürsel Erol’un konuşması şöyle: “Konuşmama başlarken önce bir selamlamayla başlamak isterim: Başta ülkemizin vazgeçilmez ve tek lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşı şehitlerimizi, Kıbrıs'ta, Kore'de ve terörle mücadelede şehit düşen bütün şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Bu ülkenin üniter devlet yapısını korumak, devlet düzenini, kamu düzenini korumak adına şehit olan bütün şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. 

Ben yaklaşık üç dönemdir milletvekiliyim, on yıldır bu Parlamentoda görev yapıyorum ve bu kürsüde konuştuğum zaman, özellikle terör içerikli bir konuşma yaptığım zaman üstüne basa basa hep şunu söylerim: Terör bir devlet meselesidir, terör bir parti meselesi değildir ve aynı şekilde, PKK bir terör örgütüdür, YPG bir terör örgütüdür, FETÖ bir terör örgütüdür diye bunları her fırsatta gündeme getiririm. Yalnızca ben değil Cumhuriyet Halk Partisinin her milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisinin her üyesi için PKK da bir terör örgütüdür FETÖ de bir terör örgütüdür. Çünkü biz bu devleti kuran partinin mensuplarıyız. Bizim için öncelikli olan devlettir ama sayın milletvekilleri, eğer ülkede yaşanan bir süreci yalnızca anlık süreçler üzerinden değerlendirirseniz doğru tespitler yapamazsınız ve çözüm odaklı bir anlayışı gerçekleştiremezsiniz. 

MSP-CHP Hükûmeti bütün Avrupa Birliğinin, Amerika Birleşik Devletlerinin ambargosuna rağmen 1974 yılında Kıbrıs'taki soydaşlarımızın yurttaşlık haklarını korumak için Türk Silahlı Kuvvetlerini Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na indirerek o dönemin Karaoğlan'ı ve Necmettin Erbakan'ı Kıbrıs'ın Beşparmak Dağlarına milliyetçiliğin tam da kendisini yazmıştır. Bugün Terörle mücadelenin geldiği hâle bizden fazla MHP'nin karşı çıkması lazım. Niye? Çünkü başarılı bir siyasetle, başarılı bir politikayla Apo'yu yakalayan Hükûmet, terörü sıfıra indiren bir Hükûmet ve teslim ettiği AK PARTİ Hükûmeti bugün nasıl bu noktaya geldi? Terör örgütleri nasıl hâlâ etkinlik, eylem yapabilir hâle geldi? Düşünülmesi gereken bu. Peki, AK PARTİ hükûmetleri döneminde ne oldu? Süleyman Şah Türbesi kaçırılırken, terör örgütleri orada bizi tehdit ederken CHP mi iktidardı? AK PARTİ iktidardı. Peki, Kuzey Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirilirken CHP mi iktidardı? AK PARTİ Hükûmeti iktidardı. Fetullah Gülen'in Ergenekon, Balyoz sürecini başlattığı zaman CHP mi iktidardı? AK PARTİ iktidardı. Peki, yine, FETÖ terör örgütü üyeleri Genelkurmayın kozmik odasına girdiğinde CHP mi iktidardı? AK Parti mi iktidardı. Terör bir ülkede bir partinin sorunu değildir, terör devlet sorunudur. Devlet sorunlarına karşı çözüm de devleti oluşturan bütün kurumlarla ortak bir iradenin gerçekleşmesidir.

Şimdi AK PARTİ grubuna soruyorum: 2014 yılında teröre son verdirilmesiyle ilgili buraya 6 maddelik bir kanun teklifi geldi, 2014 yılında. Denildi ki: "Bu kanun çıkarsa terör bitecek." Cumhuriyet Halk Partisi buna "evet" oyu verdi, buna "evet" oyu verdi, terörle mücadeleye. Aradan on yıl geçti, geldiğimiz nokta 2014 yılı, yine aynı noktadayız. Değerli milletvekilleri, terör ulusal bir sorundur, terör devlet meselesidir; devlet meselesine karşı bir sorunun çözümüyle ilgili de Parlamentonun ve bütün siyasi partilerin ortak anlayışının olması lazım.”


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN