SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Hemşehrimiz Çetiner Sinop İl Emniyet Müdürü oldu 

Elazığlı hemşehrimiz Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Sinop Emniyeti, Elazığlı hemşehrimiz Tarıkhan Çetiner’e emanet edildi. 

Elazığlı hemşehrimiz Dr. Cihan Tekin Erzincan İl Sağlık Müdürü oldu

Elazığlı hemşehrimiz Dr. Cihan Tekin, Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. 

Kent Meydanı çalışma sahasındaki ağaçlar taşınacak

Elazığ Belediyesi, Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı Projesi çalışmaları kapsamında alanda yer alan 20 adet ağacı, şehrin muhtelif noktalarındaki park ve yeşil alanlara taşıyacak.

Şehir genelinde ilaçlama çalışmaları artırıldı

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi için sinek, sivrisinek, üvez, ağaç ve bitki zararlılarına karşı şehrin dört bir yanında ilaçlama çalışmalarını artırdı.

Elazığ’da kaç Ahıska Türkü var? 

Ukrayna’da devam eden çatışmalarda Herson kentinde mahsur kalan Ahıska Türkü vatandaşların güvenliğini sağlamak için Türkiye’ye tahliye işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda bin 392 Ahıska Türkü Elazığ’a getirilerek Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi'ne yerleştirildi. 

Eğitime Destek Platformu’ndan renkli festivale tepki

Elazığ Eğitime Destek Platformu Fırat Üniversitesinde düzenlenen renkli festival etkinliğine tepki gösterdi.

Sosyal hizmet binası inşaatında sona gelindi

Elazığ Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında İcadiye Mahallesi’nde yapımına başladığı Sosyal Hizmet Binası’nın inşa çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

FÜ Hastanesi’nde Hemşirelik Eğitiminde Dönüşüm sempozyumu

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda Hemşirelik Eğitiminde Dönüşüm Sempozyumu düzenlendi. 

Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi 

Elazığ Kent Konseyi Mayıs Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Kent konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu bugüne kadar yapılan ve bundan sonra ilin gelişimi ve tanıtımı noktasında yapılacak çalışmalara değindi.

1.Çocuk Festivali yoğun katılımla gerçekleşti

Elazığ Belediyesi ve Playland Eğlence Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ve iki gün boyunca süren Playland 1. Çocuk Festivali, çocukların yoğun ilgisi ve katılımıyla tamamlandı.

Açık: Tütün sadece insanımızı değil çevremizi de tüketiyor

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tütünün sadece insan sağlığına değil çevreye de büyük zararlar vererek gezegenimizi tükettiğine dikkat çekti.

Vali Toraman ziyaretlerini sürdürüyor

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin ile birlikte yapımı devam eden Karakoçan Belediyesi tekstil atölyesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit sayısı yükseldi 

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde yaralanan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Serttaş'ın şehit olmasının ardından bir acı haber daha geldi. Operasyon bölgesinde 29 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, P.Uzm.Çvş. İslam Sancak şehit oldu.

Başkan Karlıdağ’dan Elazığ Belediyesi’ne teşekkür 

Elazığ Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Cebrail Karlıdağ, Sanayi Sitesi’ndeki yollarda asfaltlama ve bakım çalışması yapan Elazığ Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Hafızlık sınavı yapıldı 

Elazığ İmam Hatip Ortaokulu Hafızlık Sınavı yapıldı. 36 kız 36 erkek öğrencinin alınacağı sınava 320 öğrenci başvuru yaptı.

Avrupa’daki Elazığlılar Frankfurt'ta buluştu 

Avrupa'da yaşayan Elazığlılar, Frankfurt kentinde düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldi. 

Beyhan Beldesi’ndeki diyaliz hastaları mağdur!

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Beyhan Beldesinde yaşayan ve böbrek yetmezliği sonucu diyalize bağlanması gereken 3 hasta, kendilerine en yakın bulunan Kovancılar Devlet Hastanesindeki diyalize girebilmek için ulaşım aracı sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ile Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinden destek bekliyorlar.

Fırat EDAŞ ekiplerine yangın tatbikatında tam not

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) Elazığ İl Müdürlüğü, Elazığ Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile saha çalışanlarına yönelik yangın tatbikatı düzenledi. Fırat EDAŞ saha çalışanlarına hem teorik hem de uygulamalı iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi de verildi.

Vali Toraman ve Başkan Şerifoğulları temaslarını sürdürdü 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 2.OSB Teknova Organize Sanayi Bölgesi inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra merkeze bağlı Körpe Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarının sorunlarını diledi. 

Toplam 779 haber.