SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması! 

Milyonların gözü kulağı şimdiden Ocak ayında gelecek zamla ilgili haberlerde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" dedi.

Motorine indirim geliyor!

Petrol fiyatlarındaki artış motorinin litre fiyatına zam olarak yağmıştı. Motorin için beklenen indirim 13 Ekim 2022 perşembe günü itibariyle geçerli. Bu kez motorin indirimi kallavi olacak. 6 günde gördüğü 4 zamla 28 liranın üstüne çıkan motorinin litresi 2 lira 13 kuruş ucuzlayacak. Motorinin fiyatı 13 Ekim itibariyle 26 lira 37 kuruşa inecek. Benzin zamlanmamıştı haliyle indirim de beklenmiyor.

Kamu bankalarının emekli promosyonu belli oldu

Son dönemde özel bankalar arasındaki maaş promosyonu yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli maaş promosyonuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 yıl için ödenen promosyon tutarı 5 bin liraya çıkarıldı.

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretin Komisyon kararıyla belirlendiğini hatırlatarak, "Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim, kasım, aralık ayları sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve Komisyon karar verecek" dedi. 

Esnafa kredi desteği yolda! 

Yapılacak Kabine toplantısının öncesinde esnaflar için yeni bir destek paketinin yolda olduğu haberi geldi. Esnaflar için kredi üst limiti 500 bin liraya çıkarılacak. Halkbank aracılığıyla verilecek kredide faiz oranı yüzde 7,5'e düşecek. Paketin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor. 

Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre, işsizlik ağustos ayında yüzde 9,6 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında işsizlik yüzde 10,1 düzeyindeydi. İşsizlik rakamları 51 ay sonra tekrardan tek haneye düştü.

Emekli zammı ne kadar olacak? 

Yeni yılda emekli zammı milyonlarca emeklinin gündeminde bulunuyor. Emekliler, ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyorlar. Bugün eylül enflasyon rakamları açıklandıktan sonra ocak emekli maaşı zammı araştırılmaya başlandı. Peki Ocak SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı ne kadar olacak

Bu gece daha büyük zam var!

Petrol fiyatlarındaki yükseliş sürerken, araç sahiplerine kötü haberler üst üste geliyor. Motorine 2 günde 2 lira 49 kuruş, benzine ise 1 lira 35 kuruş zam gelmişti. Zamların arkası kesilmiyor. Motorine bu gece yarısı bir büyük zam daha geliyor.

24 saat geçmeden daha büyük zam! 

Gece yarısı motorinde 1 lira 10 kuruş, benzinde 62 kuruş zam gelmişti. Bu zammın şok atlatılamadan bu gece yarısı bir zam daha geliyor hem de bu seferki daha büyük olacak. İşte benzin ve motorine 6 Ekim Perşembe günü gelecek zamların miktarları.

Enflasyon Eylül'de yüzde 83'ü aştı

TÜİK Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklıyor. TÜİK Eylül'de enflasyonun yüzde 83.45 olduğunu, aylık enflasyonun da 3.08 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyon aylık bazda yüzde 5.30, yıllık bazda ise yüzde 186.27 arttı.

Brent petrolde büyük düşüş!

FED'in faiz kararı ve resesyon endişeleriyle Brent petrolde yaşanan büyük düşüş benzin ve motorin pompa fiyatlarına yansımadı. İşte tüm detaylar.

Gürkan: Bölgesel Tarım Zirvesini Elazığ’da düzenliyoruz 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, 29 Eylül Perşembe günü düzenlenecek olan Bölgesel Tarım Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirterek, Elazığ Tarım potansiyelinin bu zirveyle çok daha iyi bir şekilde gün yüzüne çıkacağını vurguladı. 

Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreni gerçekleştirildi 

Elazığ TSO ve Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ekonomiye değer katanlar ödül töreninde Elazığ’ın iş dünyası bir araya geldi. Törende yapılan konuşmalarda ekonominin önemine vurgu yapıldı. 

EYT sorununda düğüm çözülüyor 

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düğüm aralık ayında çözülecek. Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemede tek bir formül üzerinde duruluyor. 

Motorine çok büyük indirim! 

Petrol ve dolar piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Benzin ve motorin fiyatları da bu dalgalanmayla birlikte dalgalanmaya devam ediyor. 

Otomobil sektöründen ÖTV düzenlemesi talebi 

Sektör temsilcileri, geleneksel olarak satışların arttığı son çeyrekte büyük kayıp yaşamamak için ÖTV matrahlarında güncelleme yapılmasını istiyor. 

Motorine büyük indirim geliyor 

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 80'i aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre Ağustos'ta aylık enflasyon 1.46 oldu. Yıllık enflasyon ise 80.21 olarak gerçekleşti. Böylelikle tüketici enflasyonunda 1998 yılından bu yana en yüksek seviye kaydedildi. Üretici enflasyonu ise yıllık olarak yüzde 143,75 oldu.

Benzin ve motorine zam 

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş, motorinde ise 69 kuruş zam bekleniyor. 

Toplam 1049 haber.