Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması! 

Milyonların gözü kulağı şimdiden Ocak ayında gelecek zamla ilgili haberlerde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız' dedi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Milyonlarca asgari ücretli ve asgari ücret artışıyla orantılı zam bekleyen çalışanın gözü kulağı asgari ücrete 2023 Ocak ayında yapılacak zamla ilgili gelen haberlerde.

"En kapsamlı müdahale"

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" dedi.

"Sınırlandırmayı kaldırıyoruz"

Bilgin ayrıca  "Daha önce de maden şehitleri var ve bir kanun çıkmış, maden şehitlerinin ailelerinden her aileden onların seçtikleri birini istihdama sokuyoruz, kamuda istedikleri yere. Yani tekrar aynı işletme değil, istedikleri yere çocuklarını ya da aile yakınlarını. O sınırlandırılmış. O sınırlandırmayı kaldırıyoruz şimdi. Çalışmayı hazırlamıştık ama bu olay ortaya çıktı." diye konuştu.

Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti: Geçen yıl aralık sonunda yaptığımız tarihi asgari ücret artışıyla yüzde 50 artış yapıldı. Daha önemli olan da asgari ücrete kadar olan tüm ücretlerden verginin kaldırılmasıdır. Temmuzda da zam yaptık. Yeterli mi bu, enflasyon karşısında yetersiz. Onun için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında yeniden toplanacak, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN