ELSAD Eylül ayı istişare toplantısını gerçekleştirdi 

ELSAD'ın düzenlediği eylül ayı İstişare Toplantısı'nın konuğu Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı oldu. Toplantıda özellikle deprem sürecinde derneğin yaptığı ve bundan sonra yapacağı çalışmalar üzerinde duruldu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ stratejik araştırmalar derneği tarafından Eylül ayı istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya dernek üyelerinin yanı sıra Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı da katıldı. Toplantıda ELSAD’ın yaptığı çalışmaları üzerine konuşuldu.

ERDOĞAN: ELSAD TEKNİK BİR EKİP 

ELSAD Başkanı Av. Murat Erdoğan, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verirken özellikle deprem sürecinde vatandaşa önemli desteklerinin olduğunu kaydetti. Erdoğan, “Bilindiği üzere ELSAD teknik bir ekip hem de bayanlar kolu olarak aktif sosyal çalışmalar yapmaktadır. Bizler ise daha çok şehrin gelişimiyle, siyasetiyle, bürokrasiyle ilgili projeler hazırlıyoruz bunları ilgili yerlere sunuyoruz. Özellikle deprem sonrası ve kentsel dönüşüm hasar tespiti, DASK bu konularda gerçekten ilimize çok büyük katkılarda bulunduk hem teknik hem hukuki anlamda. Malatya’da yıkılan binalardan dolayı sadece müteahhitlere açışmış 3 binden fazla dava bulunmaktadır. Özellikle müteahhitlerimizin ve bu konuda sadece müteahhitler değil onları denetleyen denetleyici kuruluşların yöneticilerine de bu davalar açıldı. Biz bu tür sorunları yaşamamak için neler yapabiliriz, neler yapmalıyız bunları da yapacağımız programda gündeme getireceğiz” dedi. 

ELSAD Eylül ayı istişare toplantısını gerçekleştirdi 

AÇIKKAPI: FAYDALI BİR İŞİ HEP BİRLİKTE YAPMIŞ OLURUZ 

ELSAD’ın deprem sürecince yaptığı çalışmaların önemli olduğunu söyleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, siyasilerin sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde çalışılmasının şehre faydalı olacağını dile getirdi.  Açıkkapı, “Malatya’da 3 binden fazla müteahhitler ve kontrolle ilgili açılmış davalar var bunu ilimizde minimize edebilecek varsa eksikleri nasıl tolere edebiliriz minimuma indirebiliriz bunların çalışmalarını siz inşallah yapacağınız çalışmalarla bir rapor haline getireceksiniz hem biz hem ilgili kurum ve kuruluşlarımız minimum hatayla bu işi birlikte yürütmeye çalışacağız. Ben inanıyorum ki sizler gibi kıymetli, değerli, nitelikli çalışma gruplarıyla ne kadar sık bir araya gelebilir ve sizlerin çalışmalarını ne kadar çok inceleme fırsatı bulursak o denli bu şehre daha faydalı bir işi hep birlikte yapmış oluruz” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN