Muhammed Fatih Akarsu Haberleri
SON DAKİKA

Muhammed Fatih Akarsu Haberleri

Muhammed Fatih Akarsu haberleri, haber editörü Muhammed Fatih Akarsu tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Fırat Üniversitesi'nin 700 bin Euro bütçeli projesi desteklenmeye hak kazandı 

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Boyrazlı ve Prof. Dr. Mehmet Deniz Turan’ın geliştirdiği “Stratejik Hammaddeler İçin Yeşil Ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı” projesi desteklenmeye hak kazandı. 

Kabinede 3-4 bakan gidici!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede değişiklik sinyaliyle AK Parti kulislerini hareketlendirdi. Kabinede Bekir Bozdağ değişikliğinin ardından Bekir Pakdemirli'nin yerine de Mehdi Eker'in getirilebileceği konuşuluyor.

EHAD Başkanı Üçer'den 'Dünya Hafızlar Haftası' açıklaması

Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Hafız Zülfü Üçer, Dünya Hafızlar Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.  Üçer açıklamasında şunları söyledi:

Elazığ Belediyesi 150 personel alacak

Elazığ Belediye Meclis Toplantılarında Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere İŞ KUR üzerinden 150 işçi alımı görüşülerek, karara bağlandı.

ETSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi hizmet vermeye başladı 

2021 yılında kuruluşu resmen gerçekleşen Elazığ TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin ticari uyuşmazlıklarla ilgili arabuluculuk hizmetine başladığını açıklayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO’nun iki üyesi arasındaki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlığın çözümü hususunda önemli aşamalar kaydedildiğini açıkladı. 

Gençlik Merkezi Korosu büyük beğeni topladı 

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalar da ses eğitimi alan gençlerimizin oluşturduğu Koro, ilk sahne programının ardından büyük beğenilerle Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salon’da devam ediyor.  İlk Sahne gösteriminin ardından tekrarı için geri dönüşler ve çokça tebrik aldığımız Uğur Kıstak şefliğinde oluşturulan Koro, Harput Musikisi ile Yöresel Ezgilerimizi seslendirmeye devam ediyor.

Gece yarısından önce depoları doldurun!

Şubat ayının ilk günü üç zam birden geliyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 39 kuruş, motorine 22 kuruş, otogaz LPG'ye 38 kuruş zam bekleniyor.

Elektrik tarifeleri yeniden düzenleniyor!

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturası tarifesinde değişikliğe gidileceğini ifade etti. İndirimli tarifenin 210 kilovata yükseltileceğini aktaran Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi.

Elazığ TSO 138 yaşında 

1884 yılında kurulan ve Ülkemizde ilkler arasında yer alan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası hizmette 138. Yılına girdi.  Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, tarihçiler ve Oda profesyonellerince yapılan çalışmalar sonucunda 5 Ekim 2020 tarihinde TOBB ve Ticaret Bakanlığınca Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluş tarihinin 1884 olarak tescillendiğini belirterek, “Kendi tarihine sahip çıkan Odamız, geride bırakmış olduğu 138 yıllık birikim ve üstlendiği misyonla İlimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda aynı kararlılık, heyecan ve azimle çalışmasına devam etmektedir” dedi. 

ELHAK Platformu ülke gündemini değerlendirdi 

ELHAK Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Mehmet Zülfü Öztürk, Türkiye’ye gelecek olan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretini değerlendirerek, “Türkiye ve İsrail ilişkileri normalleşmemelidir” dedi. 

AGD, İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye’ye gelmesine tepki gösterdi 

Anadolu Gençlik Derneği Türkiye’ye gelecek olan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretini protesto etti. 

15 bin Öğretmen ataması gerçekleştirildi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 Bin Öğretmen Atama Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 15 bin öğretmen ataması gerçekleşti. 

ELMİYAD’da bunu konuşalım programı ilgiyle izlendi

Elazığ Medya İnternet Yayıncıları ve Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen “ELMİYAD’da Bunu Konuşalım” programı ilgiyle izlendi.

Vali Toraman, vatandaşları uyardı 

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ’da vaka sayılarının artmasından sonra “maske, mesafe ve temizliğe uyalım” diyerek vatandaşları uyardı. 

Prof. Görür, deprem ile ilgili açıklama yaptı 

Elazığlı hemşehrimiz deprem uzmanı Naci Görür Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. 

Kabine bugün toplanıyor! 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Milyonların merakla beklediği toplantıda masaya gelecek başlıklar; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmenin hazırlıkları, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve 90 bin seviyesinde devam eden koronavirüs vaka sayılarını geriletecek adımlar olacak. 

Toplam 1353 haber.