Bulut: Elazığ Depreminde Hangi Haklardan İstifade Edildi İse Yine Aynı Haktan Yararlanılacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Valiliği tarafından Elazığ'ın Genel Hayata Etkili Afet Yasası kapsamına alınmamasının ardında açıklamalarda bulunarak 24 Ocak 2020 depreminde vatandaşlar hangi haklardan istifade etti ise yine 6 Şubat depreminde aynı haktan yararlanacak' dedi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Valiliği tarafından Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Yasası kapsamına alınmamasının ardında açıklamalarda bulundu.

BULUT: AYNI HAKTAN YARARLANACAK

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bir kez daha ülkemizin başı sağ olsun geçmiş olsun. Ben genelde Malatya’da komşumuzda görev aldım. Bugün Adıyaman’a geçtim. Hem Malatya’da hem Adıyaman’da tablo gereçten vahim. Bir kez daha şükrettik. Dedik ki Elazığ depremine çok üzülmüştük ama Allah’a hamd olsun az bir can kaybı ile ki 1 can kaybı da çok önemli. Biz bir şehri yenilemişiz. Yenilememiş olsaydık belki bugün kaç bin tane can kaybımız olacaktı. Bu yönü ile bir kez daha şükrediyoruz. Biz geçmişte Elazığ’da Genel Hayata Etkili Afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili mücadele ettiysek bu mücadeleyi edeceğiz. Bununla alakalı vatandaşımız müsterih olsun. Biz zaten hemen çalışmalarımıza başladık. Hem bakanlık nezdinde hem de cumhurbaşkanlığı nezdinde çalışmaları başlattık. Yazışmalar yaptık. Ama tabi 10 tane ilde hasar büyüktü. Tablo çok ağırdı. 10 tane il daha onlar ilan edilmeden bizim kalkıp bunu ilan ediyor olmamız Elazığ’ı da Elazığlılara da yakışmazdı. Herkes müsterih olsun biz bunu yapacağız dedik. Dün cumhurbaşkanımız bunun ipucusunu aslında verdi. Orada bir kavram karmaşası oldu. Onun için bugün basın sözcümüzden istirham ettik. Cumhurbaşkanımızın talimatlarının bu yönde olduğuna yönelik durumu ifade etti. Bu ne anlama geliyor. Geçmişteki gibi o günkü mağduriyetler giderildi. Genel Hayata Etkili Afet oluru ile bizde hızlı bir şekilde sahada taradık. Orada oluşan hasarlı binaların yeniden yapılması ile ilgili onların hak sahipliği olması noktasında süreci en kısa zamanda başlatacağız. İlimize hayırlı uğurlu olsun. 24 Ocak 2020 depreminde vatandaşlar hangi haklardan istifade etti ise yine 6 Şubat depreminde aynı haktan yararlanacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN