Deprem Haberleri
SON DAKİKA

Deprem Haberleri

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Başkan Adayı Septioğlu: Elazığ’da depremin izlerini sileceğiz 

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, “31 Mart seçimleriyle hemeşehrilerimizden alacağımız destekle göreve başlayarak şehrimizi kısa sürede yeniden ayağa kaldıracak adımları atacağız. Elazığ’da depremin izlerini sileceğiz. Hemşehrilerimizi huzur ve güven içerisinde yaşayacakları konutlara kavuşturacağız.” Dedi. 

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek 

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 

Uzmanlardan Doğu Anadolu Bölgesi'ne uyarı!

Uzmanlar Doğu Anadolu Bölgesi'nde olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulundu. Uzmanlar Bingöl’ün depremselliğine dikkat çekerek Doğu Anadolu Fay Zonu'nda en riskli bölümün Gökdere ile Bingöl arasında olduğunu söyledi.

8 bin sözleşmeli personel alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Deprem bölgesine daha fazla destek sağlamak ve hizmetlerimizin kalitesini artırmak için yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel daha alacak, büyük ailemizi daha da genişleteceğiz" dedi.

Bu haber evlilik planları yapanları yakından ilgilendiriyor!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başladı. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına dair ayrıntılar belli oldu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu 9 şehre taşınabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, deprem korkusu yaşayanlara seslendi. Ercan, 9 güvenli ili sıraladı.

Bakan Yerlikaya, Elazığ'a geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hak sahibi olan 2 bin 255 depremzede için düzenlenecek kura çekimi çarşamba günü yapılacak.

Naci Hoca’dan komşu ilimiz için çok net uyarı! 

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kritik bir uyarıda bulundu. Görür katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş için yaptığı uyarıları hatırlatarak "Şimdiden bağırıyorum Tunceli tarafına dikkat edin" dedi. 

Elazığ’ın Deprem Dronuna TÜBİTAK’tan Onay 

Akın Teknoloji ve Savunma Sanayi Sistemleri tarafından ‘’1507 Teknoçaba Programı’’  kapsamında gerçekleştirilen  ‘’Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İlk Müdahaleye Yönelik Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Temelli Drone Sistemi Geliştirilmesi’’ projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

Görür: CHP’den Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldım

Elazığlı Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür İYİ Parti'den İstanbul, CHP'den ise Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldığını duyurdu. "Teklifler oldu, çok teşekkür ederim beni onore ettiler" diyen Naci Görür teklifleri kabul etmediğini açıkladı.

Fırat Üniversitesi’nden anma programı 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Fırat Üniversitesi tarafından anma programı gerçekleştirilecek. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 6 Şubat depremi anma mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı anma mesajında, “Elazığ’ımızın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi bu tür afetlerden korusun.” dedi.

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Erdoğan sahaya iniyor! İlk o şehirlere gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında sahaya iniyor. Bugün Bursa ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak Erdoğan'ın önceliği deprem bölgesi. Erdoğan, yarın Hatay, pazar günü Gaziantep'te olacak, Afet konutlarını hak sahiplerine teslim edecek.

Hemşehrimiz Naci Görür’ün adı memleketinde yaşatılacak 

Elazığ Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere şubat ayı toplantılarına başladı. Toplantıda Deprem Bilimci Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür’ün adı yeni açılan bulvara verilmesi karara bağlandı. 

Elazığ'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Elazığ'da hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi...

Elazığ'da 118 konut ve 17 iş yerinin kurası çekildi

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020'de meydana gelen depremlerde ev ve iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 118 konut ile 17 iş yeri için kura çekimi yapıldı.

Milletvekili Erol: Yapılan işler facianın önüne geçti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremin 4. yılında açıklamada bulundu. 

Işıkver, TBMM’de Elazığ depremi için söz aldı 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 24 Ocak depreminin yıl dönümünde TBMM’de söz aldı. Milletvekili Işıkver, 4 yıl önce 24 Ocak Elazığ depremine ve 6 Şubat asrın felaketine değindi. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 24 Ocak Depreminin 4. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, “24 Ocak 2020’de yaşadığımız deprem felaketi, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. 24 Ocak depreminin 4. Yıl dönümünde, bu felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

Elazığ'da Deprem Paneli düzenlenecek

Yerel Yayıncılar Birliği Derneği Elazığ Şubesi tarafından, ilimizde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depreminin 4. yıldönümünde 'Deprem Riskiyle Yüzleşmek: Bilinçli Toplum, Güvenli Gelecek ' konulu panel düzenlenecek.

Ercan, hiçbir yerde deprem olmasa bile buralarda olur

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın meydana gelmesinden sonra deprem bilimciler başta Marmara Bölgesi olmak üzere aktif faylar ve deprem beklenen riskli bölgeler hakkında uyarılar yapıyor.

Erdoğan, 16’sı büyükşehir 47 adayını açıklıyor! 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının da aralarında olduğu 16'sı büyükşehir ile 47 ilin belediye başkan adaylarını açıklıyor. Ankara’da Turgut Altınok, İzmir'de Hamza Dağ, Adana'da Fatih Mehmet Kocaispir, Antalya'da Hakan Tütüncü isimleri kesinleşti. Depremden etkilenen illerin belediye başkanlarının hiçbirisi aday gösterilmedi. İşte il il belediye başkan adayları...

Malatya’da 4.4 büyüklüğünde deprem 

Merkez üssü Malatya Pütürge’de AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Naci Görür yine uyardı

Hakkari'de meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği uyarısını yaptı.

Elazığ’da hissedilen bir deprem oldu! 

Elazığ’da hissedilen bir deprem meydana geldi. 

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem 

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Arıcak ve Alacakaya’ya 79 deprem konutu yapılacak 

“Kırsal alanlarda deprem iyileştirme ve yeniden yapım projesi (kadiyap) kapsamında Arıcak ve Alacakaya ilçelerinde yapılacak 79 adet kırsal deprem konutunun yapım işi ihalesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Elazığ Barosu’ndan Meslek İçi Eğitim Semineri 

Elazığ Barosu tarafından “Sigorta Hukuku Deprem Sigortası” konulu meslek için eğitim semineri düzenlendi.