Bakan Murat Kurum, orta hasarlı binalar ile ilgili açıklama yaptı 

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde de kafaları karıştıran orta hasarlı binalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Elazığ'da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, ülkenin güneyini enkaza çevirdi. Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ ve Hatay'da da hissedildi. 1 milyon 701 bin binanın hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Bakan Kurum, orta hasarlı olarak tespit edilen binaların da yıkılacağını söyledi. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ GÜÇLENDİRME YAPMAYALIM DEDİ" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlendirme yapılmayacağını, yıkılıp yeniden yıkılmasını söylediğini vurgulayan Kurum, şu ifadeleri kullandı: Orta hasarlılarda güçlendirilebilecek binalar olduğu gibi yıkılabilecek binalarımız da var. Cumhurbaşkanımızın bize 'Güçlendirme yapmadan yeniden yapılsın' talimatı var. Orta hasarlıları da ağır hasarlılar ile aynı statüye koyacağız. 653 bin konut yapılacak. 1 yıl içinde, hatta daha önce bitireceğimiz konutlar da olacak. 

"YIKIP YENİDEN YAPACAĞIZ" 

Attığımız her adımda, bilim insanların görüşlerini fikirlerini hep alıyoruz. Bu yeni bir şey de değil. Geçmişten bu yana yapıyoruz. Zemine bakıyoruz etüt çalışmalarında. Fay hatları yakınlarında yıkımın büyük olduğunu görüyoruz. Biz yeni konutların yapımı için yer tespiti yaparken, fay hattına uzaklığı nedir bunları inceleyerek yapıyoruz. Bu inşaların hepsini TOKİ'lerimizle yapacağız.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN