Murat Kurum Haberleri
SON DAKİKA

Murat Kurum Haberleri

Demirbağ: Palu’daki ağır hasarlı konutlar yerinde yapılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu’ya 2 konuda müjde açıkladı. Milletvekili Demirbağ, Palu İlçesindeki ağır hasarlı konutların yenilerinin yerinde yapılacağını ve Çarşı merkezde kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçeceğini ifade etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ayrıca, yeni Palu Belediyesi Hizmet Binasının yapımı için daha önce çıkartılan 4 Milyon TL ödeneğe ilave olarak 2 Milyon TL daha ödeneğin sağlanacağını da açıkladı. 

Başkan Alan: Sorunu Bakan Kurum’a ilettik 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem bölgelerinde inşaatları durduran 2 genelge, Elazığ'da sektörü büyük bir sıkıntıya soktu. Yaşanan bu sorunu geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ilettiğini açıklayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakan Kurum’un sorunun çözümü için gerekli yerlere talimat verdiğini ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. 

Bakan Kurum: Elazığ’da 505 konutumuzun inşasına başladık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Elazığ’da 505 konutun inşasına başlanıldığını duyurdu.

Bakan Murat Kurum, orta hasarlı binalar ile ilgili açıklama yaptı 

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde de kafaları karıştıran orta hasarlı binalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Elazığ’da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi. 

En çok hasarlı bina hangi ilde? Elazığ kaçıncı sırada? 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, en çok yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binası olan illeri sıraladı. İşte o tablo… 

Bakan Kurum, Elazığ’daki ağır ve orta hasarlı bina sayısını açıkladı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki hasarlı binaların sayısını açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 4 bini orta hasarlı bina sayısı ise 380’i geçti. 

11 ilde fiyatlar sabitlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te iş dünyasının temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya geldi. Türkiye için elini taşın altına koyma vakti olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Üreticisi, inşaatçısı, işçisi, mühendisi, mimarı ile hep birlikte bu süreci yürütmek zorundayız. Bunu yapacak güce ve kudrete sahibiz." dedi.

11 il için master plan hazır işte örnek konutlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 şehir için master plan çalıştıklarını ve TOKİ işbirliğiyle özel konutlar inşa edileceğini söyledi.

Bakan Kurum Elazığ’ın yapı durumunu açıkladı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamada bulundu. Bakan Kurum Elazığ’daki yapı durumu ile ilişkin rakamları paylaştı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 1999 sonrası inşa edilen yapı sayısının 59 bin 391 yapı olduğu söylendi. 

Elazığ’da ağır ve orta hasarlı bina sayısı artıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki hasarlı binaların sayısını açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 2 bini geçti. 

3 bakandan Adıyaman'da ortak açıklama

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adıyaman Üniversitesi’ndeki Koordinasyon toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "İlk günden beri hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadı" derken Bakan Kurum ise 'Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini yürütüyoruz' dedi.

Kurum: Elazığ’da bin 300 binayı acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ‘Deprem Bölgesi Fay Hatları ve Zemin Sıvılaşması’ konulu toplantıda konuştu. Bakan Kurum, Elazığ’da 5 bin 800 bağımsız bölümden oluşan bin 300 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi. 

Bakan Kurum: Altı dükkan, üstü daire dönemi sona eriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine ilk etapta yapılacak 250 bin konutla ilgili hazırlıkları anlattı. Kurum, 'altı dükkan, üstü daire döneminin kapanacağını' da vurguladı.

Bakan Kurum: Ay sonunda tüm illerde inşaata başlayacağız 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından cumhuriyet tarihinin en büyük afet dönüşüm projesini başlatacaklarını ifade etti. "Ay sonuna kadar tüm illerimizde inşaat faaliyetlerini başlatacağız" dedi. 

Can kaybımız 6 bin 957 oldu!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum açıkladı! Elazığ’da kaç konutun yapımı tamamlandı? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak Elazığ depreminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Elazığ’da 44 bin 441 konutun yapımının tamamlandığını açıkladı. 

Bakan Kurum: Konutlarımızın 26 bin 711’ini bitirdik 

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yapılan konutlarla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya’mızda konutlarımızın 26 bin 711’ini bitirdik ve kardeşlerimize teslim ettik. Kalan 6 bin 101 evimizin inşasını da en kısa sürede tamamlayıp teslim edeceğiz dedi. 

Bakan Murat Kurum duyurdu! 

İlk Evim, İlk İş Yerim projesine başvurular dün itibari ile sona erdi. Bakan Kurum projeye 1,5 ayda 8 milyon kişinin başvurduğunu ve geçerli başvuru sayısının 5 milyon 135 bin 324 olduğunu duyurdu.

Bakan Kurum: Elazığ’da yeni bir şehir kurduk 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremin ardından Elazığ’da yapılan çalışmalarla ilgili paylaşım yaptı. Bakan Kurum, “Elazığ’da yeni bir şehir kurduk” dedi. 

Sosyal konut projesine rekor başvuru!

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 3 milyonu aşarken bugünden itibaren, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru yapma zorunluluğu kaldırıldı.

4200 TL taksitle 250 bin konut müjdesi! Kimler başvurabilecek? 

Herkesin merakla beklediği müjdeyi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor. 81 ilde 250 bin ucuz konut 100 bin arsa kampanyasının startı veriliyor. Aylık geliri 14-16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek. Aylık taksitler İstanbul'da 4 bin 800 TL'yi, diğer illerde 4 bin 200 TL'yi geçmeyecek. Bazı gruplara ayrıcalık yapılacak... İşte ucuz konut kampanyasının başvuru şartları ve ayrıntıları...

Bakan Kurum: Özel kontenjan ayrılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Eylül'de açıklanması beklenen yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını duyurdu. 

Bakan Murat Kurum’dan Sosyal Konut müjdesi 

Bakan Murat Kurum, 81 ilde Sosyal Konut projesinin başlayacağını söyledi. 

Hem provakatör, hem HDP sempatizanı

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakını Murat Kurum’un Mustafapaşa mahallesine yaptığı ziyaret sırasında halkı siyasilere karşı kışkırtmaya çalışan sözde gazetecinin HDP sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Bakan Bakan Kurum’dan müjde!

Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murta Kurum, incelemelerin ardından Abdullahpaşa Mahallesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Abdullahpaşa'da konuşan Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında hak sahibi olan vatandaşlarla ilgili de bir de müjde verdi.

Gözler Erdoğan’ın Haziran’da vereceği müjdeye çevrildi!

TOKİ konutlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Haziran ayında 81 ilimizde TOKİ projelerine ilişkin müjdemiz olacak. Bu açıklamayı da Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum’a yaşanan sorunlar iletildi

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar ve Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek Elazığ’ın sorun ve sıkıntılarını anlattılar. 

Bakan Kurum'dan TOKİ borcu olanlara müjde 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’den ev alan vatandaşlara borçlarını kapatmaları halinde indirim yapılacağını duyurdu. 

Bakan Kurum, biz aylarca Elazığ’da kaldık 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 2022 bütçe görüşmelerinde milletvekillerine sunum yaptı. Sunumunda açıklama yapan Bakan Kurum, “biz aylarca Elazığ’da kaldık” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Depremzede Aile İle Telefonda Görüştü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ziyaretleri esnasında Elazığlı bir aile ile iftar programına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzede aile ile telefonda görüştü