5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı 

Elazığ'da her yıl düzenlenen '5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali' yoğun katılım ile başladı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığında, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyesi'nin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali Elazığlı vatandaşların yoğun katılımı ile başladı. Festivalin açılışına; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, ETSO Başkanı İdris Alan, siyasi parti il başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören halk oyunları gösterisi ile devam etti. 

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı 

Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, bu yıl köfte ekmek festivalinin beşincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Elazığ mutfağını, yöresel ürünlerini, Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtmak istiyoruz. Stantlarımızda tescilli geven balı, çedene kahvesi, orcik, pestil, taç ekmeği, Harput köftesi, içli köfte gibi birçok yöresel ürünümüzü buraya gelen ziyaretçilerimiz bulabiliyorlar. Esnaflarımız stantlarını kurdular.

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı 

Yaklaşık 40’a yakın standımız var. Her standımızda da ilimize özgü ayrı bir tat sergilenmektedir. Festival süresince konserlerimiz de olacak. Vatandaşın ilgisi çok güzel." dedi. Konuşmaların ardından Sakiler Grubu sahne aldı. Sakiler Grubu sevilen şarkılarını Elazığlılar için seslendirerek vatandaşlara keyif dolu anlar yaşattı.

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN