SİYASETÇİNİN HİKÂYESİ OLMALI !!! BİZİM ADAYLARIN HİKÂYELERİ VAR MI? - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

SİYASETÇİNİN HİKÂYESİ OLMALI !!! BİZİM ADAYLARIN HİKÂYELERİ VAR MI?


 

‘Her siyasetçinin bir hikâyesi olur mu’ demeyin, evet olur. Siyaset sahnesinde varlığı ile yokluğu belli olmayan insanların hikâyesinin olmasını belki beklemeyiz ama iddialı siyasetçilerin birden fazla hikâyesinin olduğunu biliyoruz. Yaşamı boyunca derin izler bırakan bu şahsiyetler hem projeleri hem de icraatlarıyla akıllarda kalmışlardır. 50’li yılların iz bırakan siyasetçisi merhum Menderes, tek parti döneminden sonra vatandaşla kucaklaşan, onlarla gönül bağı kuran bir isimdi. 60’lı yıllara kadar devam eden bu birliktelik bilindiği üzere idam sehpasında son bulmuş ve halk liderini kurban vermişti.

Yine 70’li yıllarda iz bırakan siyasetçilerden olan Demirel, Erbakan ve Ecevit 40 yıllık siyasi dönemde icraatlarıyla ülkeye damgasını vurmuş kişilerdi.

Liderin ağzından çıkan bir cümle günler, aylar hatta yıllarca konuşulur hale gelir, insanların muhabbet konusu olurdu. 90’lı yıllara mührünü vuran bir diğer siyasetçi ise merhum Özal’dı. Ülkenin dar boğazdan geçtiği o günlerde sıkıyönetim sonrası milletin refaha kavuşmasını sağlayan Özal, 93 yılında aniden aramızdan ayrılmış ve hikâyesi onlarca yıl konuşulur hale gelmişti.

 

DEVRİM YAPAN LİDERLER

Ülkeye hizmet aşkı bitmeyen bu liderlerin ortak özellikleri hepsinin kendine has birer hikâyelerinin olmasıydı. Erbakan hocanın 11 aylık hükümeti döneminde gerçekleştirdiği icraatlar 22 yıl geçmesine rağmen konuşuluyorsa bunda hiç şüphesiz liderin ağırlığı söz konusu. Halkın beklentisinin karşılandığı o yıllarda asgari ücretliye, emekliye, işçiye, memura yapılan maaş zamları ve bunun yanı sıra denk bütçe gibi hükümet programları işte liderin hikâyesini oluşturmuştu.

 

HANGİ ADAY HİKÂYESİYLE REVAÇTA?

Yazımızda 60’lı yıllardan günümüze liderlerin hikâyesini kısa paragraflarla anlatsak da asıl başlangıcı belediye başkan adaylarımızın hikâyeleriyle yapmak istiyorum. Liderler hikâyeleri ile anılır ve bu sayede zafer elde ederler.

 

 ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

Siyasetçi bir babanın evladı olarak seçim yarışına AK Parti’den katılan Şerifoğulları, ASKF Başkanlığı ile adını kamuoyuna duyurmuş, Amatör Evi ile ün kazanmıştır. Siyaseten kendisinin bir geçmişi olmasa da babasının AK Parti İl Başkanlığı yaptığı dönemler unutulmamakta. Şahin Şerifoğulları’nın yüzü siyaseten yeni olsa da bir hikâyesinin oluşmadığı gözlerden kaçmıyor. İktidar Partisi adayının eli her fırsatta güçlü olur algısı 31 Mart’ta sandığa ne kadar yansır bilinmez ama vatandaşın oy vermeyi düşündüğü kişiden beklentisi oldukça fazla.

Duyumlarımız doğrultusunda proje ekibi taslak projeler üzerinde çalışıyor. Vatandaş yeni projelerde ‘Gönül Belediyeciliği’ ile ilgili nelerin olacağını şimdiden düşünse de en büyük projenin insana dokunan hizmetler olacağı da unutulmamalı. Şerifoğulları’nın bu konuda nasıl bir tavır sergileyeceği kamuoyunda büyük merak uyandırırken, vatandaşlar geçmiş dönemde yapılmayan projeleri de hayata geçirip geçirmeyeceği konusunda şimdiden konuşuyor.

 

  PROF.DR. BİLAL ÇOBAN

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban’ı 2014 yılında siyaset sahnesinde gördüğümüz zaman 400 projeyle Elazığ’a hizmet etme çabasına şahitlik etmiştik. Çoban’ın siyaset geçmişi elbette ki 2014 yılından önceye dayanmakta. Ülkü Ocakları’ndan geldiğini, ülküsüne âşık bir fert olduğunu bilmeyenimiz yok. Siyasi geçmişinde partisine sadakatiyle bilinen Çoban’ın kamuoyu nezdinde bir hikâyesinin olması halinde seçmenin oy kullanırken tereddütsüz bir şekilde sandığa gideceğini unutmamak gerekir.

Bir siyasetçinin hikâyesinin nasıl olacağı, gönüllerde taht kuracağı ise kendisine bağlı. Yazımızın başlangıcında ifade ettiğimiz gibi liderlerin bir sözü dahi yeri geldiği zaman aylarca, yıllarca konuşuluyorsa bu siyasi bir zekâdır. Çoban’ın bundan sonraki süreçte bir algı oluşturarak bu doğrultuda hareket etmesi elbette ki kendi kazancına olacak. Bir okurumuzun Sayın Çoban’la ilgili düşüncelerini olduğu gibi yansıtmak istiyorum. Değerli okurumuz, ‘Gülşah Hanım; Çemişgezek’ten - Kovancılar Çakırkaş Köyü’ne, Palu Beyhan’dan - Pertek’e kadar insanı önceleyen, her bir noktayı karış karış gezen Sayın Çoban milletvekili adayı gibi hareket ediyor. Çoban, MHP seçmeni her nerede olursa olsun ziyaretler gerçekleştiriyor’ demiş.

Doğrudur sevgili okur, merkezi baz almayan bir mantıkta hareket eden Sayın Çoban’ın, Elazığ’ı karış karış gezdiğine bizler de şahidiz. Prof.Dr. Bilal Çoban’ın maratonda iyi bir koşucu olduğunu biliyoruz. Şimdiden sonra açıklanacak projeleri ile de Sayın Çoban’ın hikâyesinin daha elle tutulur hale geleceği konuşuluyor.

 

ALİ ŞEKERDAĞ

Seçimlere İyi Parti’den aday olarak katılan Ali Şekerdağ’ın ETSO Başkanlığı yaptığı dönemlerde yürüttüğü çalışmalar hafızalarda yer alırken, Şekerdağ’ın 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğu unutulmamalı.

Şehirde 30 yılı aşkın ticari faaliyetleriyle bilinen Şekerdağ’ın da diğer adaylarda olduğu gibi siyaseten bir hikâyesinin olmadığı malum.

Hülasa siyasi arenadaki yüzlerin kendi adlarına birer hikâyesinin olması yarışı önemli ölçüde etkileyecek ve bir adım önde başlayacaklar.

31 Mart’a kadar bu süreci yakından takip edeceğimizi belirterek, şimdiden tüm adaylara başarı dileklerimi iletiyorum.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!