MASSAD, Arıcak İlçesi'nde istişare toplantısı düzenledi 

MASSAD üyeleri, temsil ettikleri ilçeleri ziyaret ederek, Arıcak İlçesi'nde istişare toplantısı düzenledi. Maden, Alacakaya, Sivrice Stratejik Araştırma Derneği üyeleri, Maden, Sivrice, Alacakaya ve Arıcak İlçelerini gezdi. Heyet, ilçe ziyaretlerinin ardından Arıcak'ta istişare toplantısı düzenledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

MASSAD Başkanı Fatih Üzel, derneğin çalışmalarından bahsetti. Başkan Üzel, “Uzun yıllardır çok fazla bir araya gelemedik. Bu onuncu senemiz MASSAD 4 ilçeden oluşan ilçelerin sorunlarını dile getiren Elâzığ’da merkezi olan ama dört ilçeyi kapsayan stratejik bir araştırma derneği. Biz burada ilçelerimizde geziyoruz. Elazığ’daki hemşehrilerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Bölgemizin sorunlarını tespit edip bir üst noktada çözüm arıyoruz. İnşallah bugün burada da sizlerin fikirlerinizi alacağız. Hepinize tek tek sıra vereceğiz. Ben kendi adıma bir kaç tane sorunu tespit ettim. Mesel Arıcak Alacakaya yolunun yatırıma alınması, Arıcak’ta bir adliyenin yapılması, bir de Arıcak’ta su sorunu olduğunu biliyoruz.  Sulamayla ilgili boruların yapılması gerektiğini il genel meclisindeki bütçenin daha da artırılması gerektiğini istiyoruz. Bu artırıldığı zaman bize gelecek olan hizmetler fazla olacak. Biz bunları istiyoruz. Camilerimizde imamların eksikliğinden bahsetti arkadaşlarımız biz bunları kamuoyu oluşturup insanlara bildirmek istiyoruz. Bu arada bize desteklerini esirgemeyen başta Adem müdürüme, Mehmet Karacadağ’a teşekkür ediyorum.  Bu ara Bartın’da hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum geri kalanlara da sıhhat versin sağlık verin Allah yarımcıları olsun hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı. MASSAD Kurucu Başkanı Feti Ahmet Gel de, Maden Alacakaya Arıcak Sivrice Stratejik Araştırma Derneğinin kalbinin Arıcak olduğunu ifade etti. 

GEL: ARICAK BU DERNEĞİN ANA KALBİ MASSAD Kurucu Başkanı Feti Ahmet Gel “Çok kıymetli Arıcaklılar ben İŞKUR’da şube

müdürüyüm. MASSAD’ın oluşumu noktasında Arıcaklıların on yıl önce vermiş olduğu desteğin canlı bir şekilde devam etmesi beni gururlandırdı. Tabi öncelikle Bartın Amasra kömür ocağına yaşanan acı olaydan dolayı vefat edenlere tekrar rahmet diliyoruz acımız büyük. Bu acıyı da bugün burada sizlerle paylaşmak güzel bir durum. Maden Alacakaya Arıcak Sivrice Stratejik Araştırma Derneği  bu derneğin ana kalbi Arıcak. Ben bugün gerçekten buraya geldiğim de Arıcak’ı çok farklı gördüm.  Çok gelişmiş gördüm ve özellikle ben de bir madenli olarak bir Zaza olarak sizlerle gurur duyuyorum. Allah Zazaları başımızdan eksik etmesin. Siz biliyor musunuz 1071 yılında Alparslan’ın ordusu Anadolu kapılarına geldiğin de bizans ordusunda tarihçiler öyle diyor 20 bine yakın Zaza askeri Bizans ordusundan ayrılıp dedelerimiz, ecdadımız geldi diye Alparslan’ın ordusuna katılıp 1071’de ki Malazgirt savaşını kazanan Arıcaklılar. 20 bin Zaza askerinin bir kısmı Arıcaklılar bir kısmı madenden Palu’dan Bingöl’den bu bölgeden giden Zazaların oluşturmuş olduğu 20 bin Zaza askeri bu savaşı kazanarak 1071’de dedelerimiz Alparslan geldi diye Alparslan’a hediye eden bir bölgenin insanlarıyız” dedi. İş İnsanı Mehmet Karacadağ da, Arıcak ile bağlarını koparmadıklarını söyledi. 

Elazığlı İş Adamı Mehmet Karacadağ “Geldik gördük ben Arıcak’a ilk defa geliyorum buda bizim eksikliğimiz. Arıcak’ta devlet gerçekten gerekeni yapmıştır. Güzel projeler var, devlet hastanelerimiz, yol çalışmalarımız iyi bir şekilde ortaya koymuştur. Yeteri midir yeterli değildir. İl meclis üyelerimizle iki gün önce de değerli belediye başkanlarımızla belde belediye başkanımı ve ilçe belediye başkanımız ziyaretimize geldi sağ olsunlar. Orada ki orunları istişare ettik. Şuan burada değiller burada olacaklardı ama Antalya da seminere katıldılar. Hepinize de selamlarını ilettiler. Onlarında bu toplantı da emeği büyüktür ben buradan onlara da teşekkürlerimi iletiyorum. İrtibatımızı onlarda hiçbir zaman koparmayacağız. Her ne olursa olsun başta MASSAD Derneği olarak bu işler dernek üzerinden gidiyor. Eksiklere bazen siyesi partilerin gücü yetmeyebiliyor. Siyasi partilerin eksik kalığı yerlerde STK’ların da bu konuya el atmaları gerekiyor. Ben İstanbul’da yaklaşık 17 tane dernekte görev aldım. Elazığ dernekler federasyonunda başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği kurucu üyeliğime devam etmektedir. Bu eğitimleri burada alarak Elâzığ’da eksik kalan noktalarımızı STK’lar da tamamlamak isterim” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN