Mehmet Çağlar Haberleri
SON DAKİKA

Mehmet Çağlar Haberleri

Yemen Şehitleri anıldı 

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafından Ankara’daki vakıf merkezinde “Yemen Şehitleri” anıldı. 

Elazığ heyetinden, Bakü’de Türk Şehitliği’ne ziyaret 

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’nün kurtuluşunun 104. Yılı nedeniyle Türkiye’nin Bakü büyükelçiliği tarafından düzenlenen törene katılan Elazığ Heyeti, şehitliği ziyaret etti. 

Harput Senfonisi Konseri ertelendi 

Bakü’de 15 Eylül Perşembe günü sahnelenecek Harput Senfonisi Konseri Karabağ’da yaşanan çatışmadan ötürü ertelendi. 

Başkan Çağlar: Heyecanla 15 Eylül’ü bekliyoruz 

Elazığ Kültür Ve Tanıtma Vakfı Mehmet Çağlar Bakü’ nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104’ncü yıl dönümü olması nedeniyle 15 Eylül’de Bakü’de Harput Senfonisinin seslerinin yükseleceğini söyledi. 

Başkan Çağlar’dan ziyaretler

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar ve yönetim kurlu, Kırıkkale Emniyet Müdürü Fahri Bulut’u ziyaret etti. 

Harput Senfonisi dünyaya açılıyor!

Ankara Elazığ Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilen ve ilk kez 2013 yılında gerçekleştirilen Harput Senfonisi konseri kardeş ülke Azerbaycan’da sahne alacak. 

Başkan Çağlar: Batık şehri dünyaya tanıtma teklifimiz, karşılıksız kaldı 

Elazığ Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, sorunların farkına varılmayınca çözümünün de olamayacağını belirterek, Elazığ’ın acil sorunları başlıklar altında topladı.

Çağlar: Elazığ’da organik tarım için yeni bir model oluşturulmalı 

Dünya tarımında neredeyiz ve Elazığ’a özgü tarım modeli ne olmalı? Sorusuna cevap arayan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ilgili kişilerin konuya dikkat çekmesini istedi. 

Başkan Çağlar Elazığ’ın Hayvancılık Sektöründeki Potansiyeli İle İlgili Açıklama Yaptı 

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ’ın hayvancılık sektöründeki potansiyeli ile ilgili bilgiler vererek açıklamalarda bulundu. 

Çağlar, Elazığ Ne Festivali Yapmalı? 

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar festivallerle ilgili açıklama yaptı. Başkan Çağlar, “Elazığ’ın “Uluslararası Hazar Şiir Akşamları” etkinliklerini tekrar bir festival olarak başlatmasının doğru olacağını düşünüyoruz” dedi. 

Başkan Çağlar ‘Yeni Hedef Elazığ’ın Türk Dünyası Kültür Başkenti Olması’

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, hedeflerinin Elazığ’ın Türk dünyasında kültür başkenti seçilmesinin olduğunu söyledi.

Başkan Çağlar’dan Önemli Açıklama

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Malatya Aslantepe Höyüğü’nün “UNESCO Dünya Mirası Listesi”ne alındığını belirterek, Harput’un da listeye girmesi için UNESCO sürecine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Başkan Çağlar, ‘Yetkililere Hazar Gölü’nün Değerini Hatırlatmak İstiyoruz’

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Hazar Gölü ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çağlar, “Yetkililere avcumuzun içindeki bu hazinenin değerini hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çağlar ‘Elazığ’a Özgü Ekonomik Bir Model Yaratılmalı’

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ’ın ekonomi modeli ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çağlar, “Kısa vadede Elazığ ekonomisi açısından potansiyeli olan; Turizm, Tarım-Hayvancılık, Su ürünleri sektörlerinin öncelikli olarak dikkate alınması ve bu sektörlerde geniş (fazla) çalışma alanı oluşturulması ve böylece çok kişiye gelir ve iş olanağı yaratılması uygun olacaktır” dedi.

Başkan Çağlar, Elazığ Mutfağının Tanıtılmasının Zamanı Geldi

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ mutfağı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çağlar, ilginç ve farklı lezzetlerin yer aldığı Elazığ Mutfağının tanıtılmasının zamanı geldiğini söyledi. Başkan Çağlar, Elazığ’ın sahip olduğu zengin mutfak kültürünün göz ardı edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Başkan Çağlar’dan “Kent Müzesi” Çağrısı

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ’ın bir kent müzesini hak ettiğini belirterek, “Valimiz Erkaya Yırık’tan, eski hükümet konağını bir an önce kent müzesi olarak hayata geçirmesini istiyoruz” dedi.