Aksuoğlu: Depremin ilk anından itibaren bölgedeydik 

Deprem bölgesine yaptıkları yardımlarla ilgili bilgiler veren Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, arama kurtarma derneği kuracaklarını söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, deprem bölgesine yardımların ilk andan itibaren ulaştırdıklarını söyledi. Aksuoğlu, deprem bölgesine yapılan yardımların sonrasında şehre göç eden depremzedeler için çalışma yaptıklarını kaydetti. 

Aksuoğlu, “Her bir platformumuza ait olan STK’mıza üye olan 220 kuruluşumuzun her biri istisnasız kendi imkanları dahilinde elinden ne geliyorsa deprem bölgelerine gerekli olan yardım çalışmalarına hızlı bir şekilde başladık. İlk andan itibaren sahadaydık. Devletimiz oradaydı biz oradaydık ve herkes oradaydı. Devletimizin olmadığını söyleyen kesimi biz orada göremedik. Onlar sahaya inmiş olsalardı deprem bölgesine gerçekten devletinde orada olduğunu görürlerdi. Çünkü devlet biziz” dedi. Başkan Aksuoğlu, platform bünyesinde arama kurtarma yardım derneği oluşturacaklarını söyledi. Tüm başkanlarımız gönüllüler ve yönetimdeki arkadaşlarımız ile beraber inşallah bu tecrübelerimizi bir ulusal arama kurtarma ve ilk yardım derneğine dönüştürerek Elâzığ merkezli güzel bir ulusal çapta dernek oluşturacağız. Batı merkezli gelen yardımların aslında yetmeyeceğini ayriyeten doğu merkezli bir yer olmalı” diye kaydetti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN