Mehmet Ceyhan Haberleri
SON DAKİKA

Mehmet Ceyhan Haberleri

Ceyhan açıkladı: Yapılan Kovid-19 testlerinin yarısından fazlası pozitif

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yapılan testlerin yarısından fazlasında koronavirüs tespit edildiğini söyledi. Ceyhan, "Eris varyantının özelliği bu. Çok hızlı ve kolay bulaşıyor" dedi.

Prof. Ceyhan’ın annesi son yolculuğuna uğurlandı 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan‘ın annesi Fatma Ceyhan hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Ceyhan Hıdır Baba Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı. Aile taziyeleri telefon ile kabul edecek. 

Hemşehrimiz Ceyhan’dan karara tepki!

PCR testi zorunluluğunun pek çok yerden kaldırılması ve dün alınan kararla geri getirilmesine uzmanlardan tepki yağıyor.

Mehmet Ceyhan'dan karantina süresine tepki!

Koronavirüs karantinasında pozitif vakaların karantina süresinin 7 güne düşürülmesine Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi. Ceyhan Ceyhan, "Nedeni bu süre sonunda bulaş riskinin ortadan kalkması değil, biraz bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır" dedi.

Mehmet Ceyhan'dan yeni kısıtlama çağrısı!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  Omicron varyantıyla ilgili twitter'dan uyardı, yeni kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini söyledi.

Mehmet Ceyhan'dan 3. doz için dikkat çeken uyarı 

Sağlık Bakanlığı 18 yaş üstü herkese koronavirüs için 3. doz aşılamasını başlattı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Ek önlemler alıp virüs yoğunluğu sürekli düşük tutulabilirse, sağlıklı genç yetişkinlerde 3. Doz gerekliliği yeniden tartışılabilir" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi!

Siyasetçi Fatih Erbakan'ın söyledikleriyle yeniden tartışmaya açılan aşıların 3 kulaklı 5 gözlü yaratıkların doğmasına ve insanların maymunlaşmasına yol açtığı iddialarına Mehmet Ceyhan isyan etti.

Prof. Dr. Ceyhan ‘PCR Testi Zorunluğu Aşılı Olanlara Da Getirilmeli’

Koronavirüsle mücadele kapsamında toplu faaliyetlerde ve okullarda aşısızlara getirilen PCR testiyle alakalı olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu testin aşı olan kişilere de zorunlu hale getirilmesini savundu. Ceyhan, "PCR testlerinin normalde aşılıya da yapılması lazım, aşısıza da. "Çünkü taşıma açısından risk oluşturmuyor. Kaldı ki PCR testlerinin de doğru sonuç verme şansı yaklaşık yüzde 50 civarında." dedi.

Profesör Ceyhan'dan kritik uyarılar!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşılamanın önemine dikkat çekti. Yeni artış dönemlerinin engellenemeyeceğini kaydeden Ceyhan, çocukların Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışında artış olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan aşı sonrası alerjik olaylarla ilgili açıklama

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı sonrası alerjik olayların çocuklarda daha az görüldüğünü belirtti. Ceyhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 4 madde sıraladı.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tütün ürünü kullananlarda koronavirüsün 32 kat daha ağır seyrettiğini söyleyerek, büyük riske dikkat çekti.

Hemşehrimiz Ceyhan'dan Diyanet'e korona aşısı çağrısı!

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tartışmaların sürdüğü koronavirüs aşısı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrı yaptı. Ceyhan, ” Bizde daha çok etkili olan dini faktörler ve toplum liderlerinin etkileri. Diyanet’in devreye girip bu aşıyı desteklemesi lazım” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan salgının son durumu ile ilgili çarpıcı sözler!

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’de salgının son durumunu çarpıcı sözlerle özetledi. Prof. Dr. Ceyhan, günlük hasta sayısına ilişkin, “Ağır hasta sayısıyla hesapladığımız zaman, 10 katı kadar rakam civarında düşünülebilir. Tabii tespit edilemeyenler” dedi.

Hemşehrimiz Ceyhan'dan önemli açıklamalar!

Koronavirüste artan vakalarla birlikte kısıtlamalar yeniden hayata geçti. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, pandemide son durumu Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında değerlendirdi. Ceyhan, günlük vaka sayısına ilişkin, " Ağır hasta sayısıyla hesapladığınız zaman, 10 katı kadar rakam civarında düşünülebilir. Tabii tespit edilemeyenler. Bütün dünyada aynı şekilde" dedi.