Euro Haberleri
SON DAKİKA

Euro Haberleri

TOGG B-SUV tavan fiyatı belli oldu 

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 1.8 milyar Euro’luk yatırımla 2023 yılında üretime başlayan şirketin 2027 yılı gibi kâra geçmesini beklediklerini söyledi. Karakaş, ayrıca "Üçüncü aracımız (B-SUV) ilk ikisinden daha küçük olacak ve daha ucuz olacak ancak fiyatı 20 bin Euro olmayacak” dedi.

Ayasofya'da ibadet ve kültür ziyaretlerinin girişleri ayrıldı

Camiye ibadet etmek için gelenler ve turistik gezi amaçlı gelenler için gerçekleştirilen düzenleme sonrasında, giriş kapıları ayrıldı. Bugün yürürlüğe geçen düzenlemeye göre turistler içeri girebilmek için 25 Euro ödeyecek.

Dolar 25 lirayı da aştı! 

Merkez Bankası'nın dün 27 ay sonra yaptığı faiz artışı sonrası dolar ve euro adeta çıldırdı. Faiz artışını yeterli görmeyen döviz kurları dakika dakika rekor üstüne rekor kırdı. Dolar yeni güne tarihi bir rekor daha kırarak başladı. Dolar tarihte ilk kez 25 lirayı aştı. Vatandaş "Dolar kaç TL oldu" diye ekranlardan gözünü ayıramaz hale geldi.

Altın fiyatları fırladı şubat rekoru geldi! 

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Bir süredir düşüşte olan altın 17 Mart sabahı bir anda fırladı ve gram altın 1181 lira seviyesini gördü. Uzmanlara göre bu yükselişin devamı var. 2023 yılı tahminleri ne yönde? Öte yandan dolar ve Euro'da da yükseliş var. İşte piyasalarda son durum.

Dolar resmen çöktü!

Dolar yeni haftaya çökerek başladı. Dolar - euro kaç TL? 27 Haziran 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro alış-satış fiyatlarında son durum.

Başkan Öztürk: Bin kişinin istihdam edileceği fabrika kurulacak

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün Elazığ’a 70 milyon Euro’luk bir yatırım yapılacağını ve bin kişiye istihdam kapısının açılacağını duyurdu.

Dolarda yükseliş sürüyor! 

10 Mart 2022 güne 14.65'ten başlayan dolar kuru yükselen petrol fiyatlarının da etkisiyle 14.80'i aştı. Euro da 16.43'ü gördü. Bununla birlikte altında da yukarı yönlü hareket devam ediyor.

İlaca yüzde 37,43 zam geldi 

Tüm ilaçlara Euro kuru güncellemesiyle yüzde 37,43 oranında zam geldi.

Fırat Üniversitesi'nin 700 bin Euro bütçeli projesi desteklenmeye hak kazandı 

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Boyrazlı ve Prof. Dr. Mehmet Deniz Turan’ın geliştirdiği “Stratejik Hammaddeler İçin Yeşil Ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı” projesi desteklenmeye hak kazandı. 

Dolar birden fırladı ve 13 lirayı aştı! 

Doların yine ateşi çıktı ve 13 liranın üzerine çıktı. Euro/TL 15'in üzerine çıktı. Merkez Bankası müdahaleleri ve kur korumalı mevduat düzenlemesiyle 10,27'ye kadar gerileyen kurda hafta başından bu yana yükseliş var.

Merkez Bankası ikinci gün dolar kurunu açıkladı! 

Merkez Bankası, kur korumalı TL mevduat için baz alınacak kur rakamlarını duyurdu. Açıklamada, Dolar kurunun seviyesi 11,6399 TL ve Euro kurunun seviyesi ise 13,1862 TL olduğu açıklandı.

Dolarda yüzde 20'ye yakın düşüş oldu! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından piyasalarda şok düşüşler yaşandı. Açıklamalar öncesinde 18.3674'ten işlem gören Dolar/TL değer kaybederek 12.2756'ya kadar geriledi. 20 liraya ulaşan Euro/TL kuru da 14.07'ye kadar indi.

Dolar 17 liraya yürüyor! 

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı sonrası 15.74 lirayı gören dolar bu sabah yeniden yükselmeye başladı ve 16 lirayı aştı. Saat 12:30 itibariyle dolar 16.45 liranın üzerine çıkarken, euro da 18.64 lirayı aştı. Gram altın ise 943 lira.

Elazığ TSO Heyeti Kuzey Makedonya'da temaslarda bulundu

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde Elazığ TSO'nun da ortak olduğu  Seven Doors to Europe isimli Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında Ülkemizden Fırat Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile birlikte  Elazığ TSO, İnegol TSO, Burdur TSO, Sivas TSO ve Gaziantep Ticaret Odası temsilcilerinin katılımı ile Makedonya'da çalışma ziyareti düzenlendi. 

Dolar çıldırdı 14 lirayı geçti! 

Dolar sabahın ilk dakikalarında yeni bir rekor daha kırarak 14 lirayı geride bıraktı. Euro ise 16 lirayı geçti. Merkez Bankası'nın geçen hafta yaptığı 3 doğrudan müdahale de engel olamadı. Yeni bir müdahale gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Gram altın 650 TL'yi gördü çeyrek bin TL'yi geçti! 

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişin faiz kararı öncesinde devam etmesiyle 650 TL’nin üzerini gördü. Gram altın, Kasım başından beri 100 TL’ye yakın artış kaydederek 550 TL’den 650 TL’ye tırmandı. Çeyrek altın da 1000 TL'nin üzerinden alıcı buluyor.

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! 

Son dönemde peş peşe rekor kıran euro, dolar ve altının ateşi bir türlü düşmezken piyasalar ise yarın Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Herkes Merkez'in vereceği faiz kararını beklerken, ekonomistler ise bu karar öncesinde son tahminlerini yaptı. Ekonomistlerin tahminine göre, TCMB'nin politika faizini 100 puan indirerek yüzde 15'e çekmesi bekleniyor.

FKA’nın 4 Milyon Euro’luk AB Projesine Start Verildi

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yararlanıcısı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen “Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu” projesi ile TRB1 Bölgesindeki (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kadınların ve gençlerin istihdamının artırılması hedefleniyor.

Dolar/TL kuru resmen çıldırdı!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesinin ardından dolar/TL resmen fırladı. Dolar TL karşısında yüzde 15'lik bir yükselişle 8.39 seviyesini gördü. Euro 9.93 TL'yi, gram altın 470.639 TL'ye kadar yükseldi.

Koronavirüsü bitirecek Pfizer/BioNTech aşısının fiyatı belli oldu

Avrupa Birliği'nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro ödeyeceği açıklandı.