Erdoğan: Esnafları desteklemeyi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde farklı sektörlerden esnaf ile bir araya geldiği iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ESNAF VE SANATKARIMIZI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Esnaf ve sanatkarlarımız ahilik geleneğinin bugünkü temsilcisidir. Koronavirüsten olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk. Toplamda 4,6 milyar lira destek verdik. Koronavirüs salgının etkisinin azalmasıyla yeniden ekmek teknesinin başına geçen esnaf ve sanatkarı ihtiyaçlara göre yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz.

“PİYASADAKİ DENGESİZLİKLERİN ÖNÜNE GEÇECEK YENİ TEDBİRLER ALIYORUZ”

Fahiş fiyat artışlarının sebebi salgın ve Ukrayna savaşıdır. Karadeniz'in kuzeyindeki krizin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Piyasadaki dengesizliklerin önüne geçecek yeni tedbirler alıyoruz. Fiyatları haksız şekilde yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz.

E-Ticaret üzerinden yapılan satışlara düzenlem getiriyoruz. Fahiş fiyat hareketlerini kontrol altına alacağız.

“İHRACATÇILARA VE TURİZMCİLERE UZUN VADELİ FİNANSMAN SAĞLAYACAĞIZ”

Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN