Başkan Ayaz: Elazığ'daki ağır hasarlı binalar tehlike arz ediyor

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz Elazığ'da depremin ardından hasar alan binaların yıkılması gerektiğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Miraç Ayaz, Elazığ’daki ağır hasarlı yapıların bir an önce yıkılması gerektiğine dikkat çekti. 

AYAZ: KURUMLARIMIZ BU KONUDA DAHA EMİN VE CİDDİ BİR ŞEKİLDE İŞLEM YAPMALI 

Başkan Ayaz, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde yıkıma neden oldu. Asrın felâketinde binlerce insan hayatını kaybederken, yine binlercesi yaralandı.  Elazığ’da aynı derecede hissedilen deprem sonucunda bir bina yıkıldı ve 2 kişi hayatını kaybetti. Depremin üzerinden yaklaşık 4 ay  geçmesine rağmen ağır hasarlı binaların hâlâ ayakta olması, bu binalarda yaşamın devam etmesi çok ürkütücü ve acı verici. Neden önlem alınamıyor, neden gereken yaptırımlar yapılmıyor anlamış değilim. Hasarlı binaların elektrik, su, doğalgaz gibi yaşamı mecbur kılan aboneliklerinin bir an önce kesilmesi ve bu binaların hızlı bir şekilde yıkımlarının yapılması gerekiyor. Gerekirse bu yıkım, mülk sahibine bırakmadan ilgili kurumlar yapmalı. Yoksa bu binalarda yaşam devam edecek ve olası bir depremde kaybımız olabilir. Maalesef bizler hâlâ olaya duygusal bakıyoruz. Ayaz, Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiğimiz çok sayıda yurttaşımız var. Kurumlarımız bu konuda daha emin ve ciddi bir şekilde işlem yapmalı” ifadelerini kullandı. AYAZ: BİR AN ÖNCE YIKILMALI Elazığ’daki ağır hasarlı binalara dikkat çeken Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, İmkanlar dahilinde hiç gecikmeden Elazığ’da depreme karşı tedbir alınması gerekiyor. Deprem görmüş yorgun binalar yıkılmalıdır. Bu konuda biz ELMÜTDER olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda ciddi adımların atılması lazım. Elazığ’da binlerce ağır hasarlı bina var. Bunların içinde insanlar yaşıyor, çalışıyor. Yarın öbür gün olacak en ufak depremde bu binaların çökmeyeceğine kimse garanti veremez, Türkiye'nin depreme hazırlıklı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konunun ciddi olduğunu ve bu konuya ciddiyetle yaklaşılması gerektiğini biliyoruz. Ama maalesef sağlıklı adımlar atılmıyor” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN