Erken Seçim Haberleri
SON DAKİKA

Erken Seçim Haberleri

Seçimin yapılacağı tarih kulislere sızdı

Erken seçim tarihi ile ilgili tartışmalar hız kazandı. AK Parti MYK’da konuşulan seçim senaryolarına dair kulis aktaran gazeteci Deniz Gürel, "Genel mutabakat 14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’nin seçime gideceğine dair bilgim var" dedi.

Seçim takvimi belli oldu! 

Erken seçim mi baskın seçim mi tartışmaları sürerken, 2023 yılının haziran ayında yapılması gereken cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim takvimi belli oldu. Eğer erkene alınmaz ve seçim 18 Haziran'da yapılırsa seçim takvimi 24 Nisan'da başlayacak. Cumhurbaşkanı adayları 14 Mayıs'ta kesinleşecek.

Seçim Nisan'da mı yapılacak! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de gençlerle sohbet ederken, seçim tarihini MHP lideri Devlet Bahçeli ile konuşacağını söylemesi erken seçim iddialarını güçlendirdi. "Erken seçime varız" diyen CHP Nisan ayını işaret etti.

AK Partili Milletvekillerinden erken seçim bombası! 

AK Parti kulislerinden en doğru haberleri almasıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti milletvekillerinin erken seçim tahminini yazdı. Selvi, AK Parti milletvekillerinin, ""Meclis 1 Ekim’den önce erken toplantıya çağrılırsa seçim kararı alınabilir" sözlerini köşesine taşıdı.

Seçimlerle ilgili bomba kulis! 

Erken seçim tartışmaları sürerken, 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle ilgili bomba bir kulis haberi geldi. Hürriyet yazarı Nuray Babacan, seçimlerin 14 Mayıs 2023'te yapılmasının gündemde olduğunu yazdı. Çok sayıda faktörün ele alınarak 2023 Haziran seçimlerinin aynı yılın mayıs ayına çekilmesi görüşünün oluştuğu belirtildi.

Abdülkadir Selvi'den erken seçim iddiası! 

AK Parti kulislerinden en doğru bilgileri alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 2023 seçimlerinin erkene alınabileceğini yazdı. Abdülkadir Selvi, Haziran 2023'te yapılması planan genel seçimlerin Kurban Bayramı nedeniyle öne çekilebileceğini yazdı. 

Hamza Dağ'dan erken seçim açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir canlı yayın programında erken seçim tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti YSK'dan seçim için bilgi istedi!

Milli Gazete'den siyaset kulislerini hareketlendiren kulis haberi. Erken seçim tartışmaları sürerken Milli Gazete, AK Parti'nin seçim için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bilgi istediğini haberi yaptı.

MHP genişletilmiş il istişare toplantısı gerçekleştirildi 

“Adım Adım 2023 İl İl Anadolu Programı” kapsamında Elazığ’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve MYK üyeleri, il teşkilatının genişletilmiş istişare toplantısında partililerine seslendi. 

Şamil Tayyar'dan erken seçim çıkışı

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan bomba erken seçim paylaşımı geldi. "Sandık göründü" diyen Tayyar, "Zamanında veya erken" ifadesini kullandı. 

SİYASETTE YENİ YÜZLER HEYECAN OLUŞTURACAK!

Muhalefet partilerinin sık sık dile getirdiği erken seçim isteği hükümet kanadında olumlu karşılanmasa da bu yılın sonuna doğru erken seçim olacağı kaçınılmaz bir gerçek. Elazığ’da bir takım siyasilerin şimdiden seçim havasına girdiği ve temaslarına başladıklarını görüyoruz.

Erken seçim isteyenlerin hayallerini suya düşüren anket!

Erken seçim taleplerinin yükseldiği şu günlerde genel seçim anketinde Cumhur İttifakı yüzde 51.6 oy aldı.

Ufukta erken seçim mi var?