Bilim Kurulu Haberleri
SON DAKİKA

Bilim Kurulu Haberleri

SMA için 2 ilaç tedavi rehberine alındı 

SMA Bilim Kurulu, yoğun gündemle toplandı. SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, SMA tedavisinde kullanılan iki ilaç tedavi rehberine alındı

Enfeksiyonlara karşı maske önerisi 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan hastalanan çocukların bulaşın aktif olduğu ilk 48-72 saatlik dönemde okula gönderilmemesi gerektiğini belirterek, "Okullar, öğrencilerine solunum yolu enfeksiyonlarının yoğun görüldüğü süreçlerde maske takmalarını önerebilir'' dedi. 

Bilim Kurulu toplantısı ertelendi 

Bugün yapılması beklenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 27 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi. 

Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken normalleşme açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Tam doz aşılı popülasyonun yüzde 70'in üzerine çıkması gerekiyor. Normalleşme anlamında bunu yüzde 70'in üzerine çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Koronavirüs ilacında umut veren sonuç! 

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede Molnupiravir etken maddeli Kovid-19 ilacının 65 yaş üstü ve yüksek riskli kişilerde erken kullanımına dikkat çekiliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Hakan Oğuztürk, "Hastaneye yatış oranını yüzde 50 düşürüp ölümleri azaltıyor" dedi.

Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den dikkat çeken açıklama!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların kapanmasıyla yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek büyükşehirlerde yaşayanların seyahatleriyle Anadolu'da virüs artışı olduğunu söyledi.

Hemşehrimiz İlhan kritik süreyi açıkladı!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan Omicron'da kuluçka süresinin daha kısa olduğunu açıkladı.

TURKOVAC, Omicron'a karşı ne kadar etkili?

Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC aşısının yeni tip corona virüsün, Omicron varyantına karşı da koruyuculuk sağladığını söyledi.

Bilim Kurulu toplanıyor, yüz yüze eğitime ara verilir mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. Omicron varyantıyla birlikte hızlı artışlar görülmeye başlanmıştı.

Prof. Dr. Tevfik Özlü'den Omicron için flaş sözler

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Eğer iki doz aşı yapılmışsa, aradan 3 ay geçmişse mutlaka 3'üncü dozları yaptırmak lazım. Çünkü yapılan çalışmalar ‘Omicron’un iki doz aşıya rağmen aşıdan çok etkilenmediğini gösteriyor" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Kara'dan 'Omicron' açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Omicron varyantının hücreye girmesinin daha kolay olabildiğini ancak Güney Afrika'dan gelen verilere göre hastalığın çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, hastalığın ateş, boğaz ağrısı, kas ve halsizlik yaptığını belirttiğini söyledi.

Vali Toraman’dan aşı hatırlatması! 

Koronavirüs aşı haritası Sağlık Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Açıklanan aşı haritasına göre Elazığ’da 10 Aralık 2021 tarihi itibariyle yüzde 67.6 oranında aşılama gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’da Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın videosunu paylaşarak vaka sayılarının düşüşünde aşılamanın rolüne dikkat çekti. 

İşte ‘Omikron’dan ilk gözlemler

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, Omikron tüm dünyada endişeye neden olan COVID-19’un Omikron varyantı için ilk gözlemlerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'dan kapanma ve Molnupiravir açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni dönemde Kovid-19 salgınını kapatmalarla yönetmeyi düşünmediklerini belirterek, "Yeni dönemde kişisel tedbirleri ve özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz." dedi.

Pandemide 5. dalga mı geliyor? 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara çok önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Özlü ‘Pandemi bitecekmiş gibi görünmüyor’

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen Korona virüs vakalarının pek bitecekmiş gibi gözükmediğini belirterek virüsün dünyanın her yerinde var olmaya devam edecek gibi göründüğünü söyledi.

Bilim Kurulu üyeleri anlattı! Kim, ne zaman 3. doz aşı yaptırabilecek?

Sağlık Bakanlığı, iki doz BioNTech aşısı olan vatandaşların hatırlatma dozu yaptırmalarına karar verdi. Dün sabah itibariyle de 3. dozlar vurulmaya başlandı. Peki 3. doz BioNTech neden gerekli, kim ne zaman yaptıracak, öncelikli gruplar kimler olacak? Bilim Kurulu üyeleri cevapladı...

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Biontech’te 3’üncü Doz Kararı! Kimlere Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı, 2 doz BioNTech aşısı olanlara 3’üncü dozu Bilim Kurulu gündemine aldı. Milyonlarca vatandaşın antikor seviyesini ölçen Bakanlık, önümüzdeki günlerde yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde 3’üncü doz BioNTech aşısının ne zaman yapılacağını açıklayacak.

Bakan Koca'dan öğrencilere PCR testi açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından konuştu. Okullarda öğrencilere tarama amaçlı yapılacak koronavirüs testleri ile ilgili Bakan Koca, 'velilerin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecek' dedi.

Bilim Kurulu toplanıyor! Aşı olmayanlara yeni yasaklar geliyor

Bilim Kurulu bugün saat 16:30'da toplanıyor. Toplantıda iki doz aşı olmayanlara yönelik yeni yasaklar masaya yatırılacak. Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, "Aşınızı olun. Yoksa yeni tedbirler gelecek" dedi.

Bilim Kurulu üyesi korkutan uyarı Ağustos'ta yüzde 80'e çıkacak

Kurban Bayramı yaklaşırken uyarı üstüne uyarı geliyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu, ağustos ayında vakaların yüzde 80'inin delta varyantı olacağını belirtiyor.

Kurban Bayramı için büyük risk! Bilim Kurulu üyesi uyardı!

Türkiye'de bir haftada iki katına çıkan Delta Varyantı Kurban Bayramı geldikçe endişelendiriyor.

Bilim Kurulu toplanıyor! İşte kalkacak yasaklar

SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Toplantının gündeminde 26 ile yayılan delta varyantıyla ilgili önlemler ile, 3. doz hatırlatma aşısının yapılıp yapılmayacağı ve BioNTech aşısında ikinci doz bekleme süresinin kısaltılmasıyla ilgili karar çıkacak. Açık alanlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu?

Hemşehrimiz İlhan ‘Temmuzda daha rahat sosyal ortam olabilir’

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması için vaka sayılarının biraz daha oturması gerektiğini söyledi. İlhan, "5 binli rakamları gördük. Bu rakamlar bu şekilde devam ederse Sayın Cumhurbaşkanı'mız da 'Temmuz başına kadar' diye ifade etmişti. Temmuza da 15 gün kaldığını düşünürsek temmuz ayında daha rahat sosyal ortamın olabileceğini öngörebiliriz şimdiden" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara Açıkladı!

Vaka sayılarında düşüş olduğunu fakat henüz rahatlayacak noktada olmadığımızı belirten Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara tarih verdi. “Ben aşılıyım, bana bir şey olmaz” düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Kara, " 65 yaşın üstünde, aşıda tereddüt eden yüzde 18’lik bir grubumuz var. Onların soru işaretlerini giderip, ikna eder ve bu grubu da aşılarsak çok daha rahat edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'dan BioNTech Kararı!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı'nda, Haziranda Türkiye'ye gelecek BioNTech Covid-19 aşılarına yönelik karar alındı. Buna göre, BioNTech’te 2. doz aşılama ilk aşıdan 12 hafta sonra gerçekleştirilecek. Alınan kararı değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, 'Böylece Eylüle mutlu şekilde gireriz' dedi.

Koronavirüste Pek Bilinmeyen Yeni Belirti!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni tip koronavirüsle ilgili önemli bilgiler paylaştı.