Türkiye'nin en yaşlı ve en genç illeri belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu, 'İstatistiklerle Gençlik, 2022' raporunu yayınlayarak Türkiye'nin en genç ve en yaşlı illerini belirledi. Rapora göre, Türkiye'nin en genç ili doğu Anadolu'da yer alırken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi'nde bulundu. Yapılan araştırmada Elazığ'ın genç nüfus oranı da belli oldu. Elazığ'ın listedeki yeri görenleri şaşırttı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türkiye İstatistik Kurumu, Elazığ dahil 81 ilin yer aldığı genç ve yaşlılara göre nüfus dağılımı haritasını yayımladı. Yayımlanan haritaya göre Türkiye nüfusunun yüzde 15,2’sini genç nüfusun oluşturduğu görüldü. Türkiye’nin en genç şehri ise nüfusunun yüzde 22’si gençlerden oluşan Hakkâri oldu. Hakkâri’nin hemen ardından ise yüzde 21,7 oranla Şırnak ve yüzde 21,1 oranla Siirt geldi. 

Türkiye’nin en yaşlı ili unvanını ise iki il paylaştı. Yüzde 12,3’lük genç oranı ile Muğla ve Balıkesir Türkiye’nin en yaşlı illeri oldu. Bu iki ilin hemen ardından ise yüzde 12,7’lik genç oranı ile Ordu yer aldı. Rapora göre, Türkiye'nin en genç ili Doğu Anadolu'da yer alırken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi'nde bulundu. Yapılan araştırmada Elazığ’ın genç nüfus oranı da belli oldu. Elazığ yüzde 15, 8’lik genç nüfus oranıyla listede 49’uncu sırada yer aldı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN