Solmaz, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı

İlimizde sevilen isimlerden olan Selahattin Solmaz, Ak Parti'den Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Ak Parti İl başkanlığında gerçekleştirilen programla aday adaylığını açıklayan Solmaz, şunları söyledi: 

“Bugün benim için anlamlı ve önemli bir gün. Allah nasip ederse bugün sizlerin desteklerinizle, kuruluşundan bugüne gönül verdiğim ve her seçimde desteklemekle birlikte siyasi çalışmalarına her zaman destek verdiğim,  bu bağlılığımı 2004 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Çakırkaş Belediye Başkan aday adaylığı ile taçlandırdığım Ak Parti’mizden bugün de milletvekilliği aday adaylığımı sizlerle paylaşmak amacıyla huzurlarınızdayım.

Hem ilimiz hem de ülkemiz için gerekli olan hayırlı hizmetleri hayata geçirmek amacıyla önce Allah’ın yardımı sonra da sizlerin hayırlı duaları ve destekleri ile hizmet amaçlı olarak yola çıkmış bulunmaktayım.

 Sizler gibi yaşayan, sizler gibi düşünen halkın içinden biri olarak, kendini şehrine ve şehrin insanına hizmete adayan bir kardeşiniz olarak bu kutlu yola çıkmış bulunmaktayım.

Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” projesine güç vermek, ülkeye hizmet eden kadrolara omuz vermek ve bu hizmetlerden ilimizin en yüksek oranda pay almasını sağlamak için bu kutlu yola çıktım.

İlimizi,  bölgesinde başta sanayi ve tarım olma üzere turizm, sağlık, eğitim ve üretim merkezi yapmak adına bu yola çıktım.

Elazığ’ın her alanda bir güç ve cazibe merkezi olması adına ve yaşadığı şehre vefa borcumu ödemek adına bu kutlu yola çıktım.

Rabbim, çıktığımız bu yolu hem şahsımız hem ilimiz hem de ülkemiz için hayırlara vesile kılsın.

Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için siz dava arkadaşlarım ve dostlarıma kalbi muhabbetlerimi sunuyor teşekkür ediyorum.”

SELAHATTİN SOLMAZ KİMDİR?

1964 yılında Palu’nun Çakırkaş köyünde doğdu. 1974 yılında Solhan’da başladığı ilk ve orta öğretimini 1982 yılında Elâzığ İmam-Hatip lisesinden mezun olarak tamamladı.

1983 yılında Elâzığ merkez İçme Beldesine imam-hatip olarak atandı. Aynı yıl Diyanet Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğüne memur olarak naklen atandı.

Vatani görevini 1986 yılında Kütahya’da yaptı. Askerlik dönüşü Harput eğitim merkezi müdürlüğündeki görevine döndü.

1982-1994 yılları arasında Altınyumruk  Spor Okulunda profesyonel spor yaptı ve iller arası çeşitli müsabakalara katılarak dereceler aldı.

1994 -1998 yılları arasında Seul Spor Okulunu’nun hoca ve işletmeciliğini yaptı.  1. DAN  siyah kuşağa sahip olan Solmaz, aynı zamanda  taekwon-do bölge hakemi olarak  ilimizde ve diğer illerdeki müsabakaları yönetti.

1995 yılında Eskişehir Anadolu üniversitesi işletme Fakültesi sosyal bilimler bölümünden mezun oldu.

Gençlik yıllarında MTTB bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerde aktif görevler aldı. Refah ve Fazilet Partisinin istişare kurullarında görev yaptı.

2004 yılında Ak Parti’den Kovancılar ilçesi Çakırkaş beldesinde belediye başkan aday adayı oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlene hac organizasyonlarında hacılarımıza hizmet ve rehberlik etmek üzere Suudi Arabistan’da görevlendirildi.

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen’in uzun yıllar iş yeri temsilciliğini yapan Solmaz,  sendikaya çok sayıda yeni üye kazandırılmasında önemli başarılar elde etti.

Kuruluşundan bugüne Ak Parti’nin tüm seçimlerinde etkin rol üstlenip siyasi çalışmalara destek veren Solmaz, Ak Parti’nin ilimizde düzenlediği “siyaset akademisi” kursuna katılarak mezun oldu.

14 Mayıs 2023 tarihinde  yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olmak amacıyla memuriyet görevinden istifa eden Selahattin Solmaz, evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN