Akademisyen Cemil Turgut, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı

Bingöl üniversitesi akademisyenlerinden Cemil Turgut Ak Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

“BU ZOR SÜREÇTE DEVLETİMİZİN VE SAYIN CUMHURBANKANIMIZIN YANINDA YER ALMALIYIZ”

Gençlik yıllarından beri içinde bulunmaktan büyük gurur duyduğum bir davanın son kalesi olan Ak Parti’den; ülkemin içinde bulunduğu bu zor günlerin atlatılmasında Cumhurbaşkanımızın yanında yer alarak aday adayı olduğunu ifade eden Turgut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği gibi daha önce de ülkemiz, darbeler, muhtıralar gibi çok zor günlerden ve süreçlerden geçmişti. Ancak şu an içinde bulunduğumuz süreç belki bütün zamanların en zor ve en kritik dönemi olacak. Zira ülkemiz adeta habis ruhlu iç ve dış mihrakların saldırısına hiç bu kadar yoğunlukta maruz kalmamıştı.

Cumhurbaşkanımızın stratejik öngörüleri ve manevraları sayesinde bölgesinde küresel güç olma yolunda hızla ilerleyen ülkemiz; gerek Avrupa ülkeleri gerekse ABD gibi sömürgeci devletler tarafından terör örgütleri üzerinden saldırılara maruz bırakılmaktadır. Bu bakımdan devletimizin ve milletimizin selameti için Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almak milli bir meseledir diye düşünüyoruz.” 

Ak Parti iktidarlarında ilimizin birçok sorunu çözüm bulmuş olsa uzun zamanların birikimi olarak süregelen problemlerin çözümü yanında gerek istihdam gerekse tarım, eğitim ve turizm alanlarında ilimizin hak ettiği yere gelebilmesi için akademik ve idareci birikimimizle katkı sunmak için aday adayı olmaya karar verdiğini ifade eden Cemil Turgut açıklamasını şöyle devam etti.

“Büyük bir bölümünün ekilip biçilmediği oldukça geniş tarım arazilerinden; adeta her biri saklı kenti andıran Harput, Keban, Sivrice ve Palu gibi turizm cennetlerinden istenildiği gibi yararlanamayan aziz şehrimizin hak ettiği noktaya gelmesi için taşın altına elimizi koyma gereği duyduk.

Ayrıca gerek şehrimizin gerekse bölgemizin deprem bölgesi olması nedeniyle şehrimizin acilen TOKİ marifetiyle kentsel dönüşüme tabi tutulması bir zorunluluktur. Bu noktada yerel yönetimlere destek vererek şehrimizi her türlü afete karşı hazırlıklı hale getirmek için bu konuda tartışmasız başarılı olan Ak kadroların yanında yer alma kararı aldık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla ülkemize ve aziz şehrimize hizmet etme gayesiyle aday adayı olduğumuzu dava arkadaşlarımız hemşerilerimizin takdirlerinize sunarım”

CEMİL TURGUT KİMDİR?

1963 yılında Elazığ Keban'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Yükseköğrenimini Atatürk üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 1983-1987 yılları arasında tamamladı. 1987 yılının Kasım ayında Adana'da öğretmenliğe başladı.

1991 yılında Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksekokuluna Türk Dili öğretim elemanı olarak atandı. 

1999 yılında Fırat Üniversitesi Tarih Anabilim dalında Yüksek lisansını tamamladı. Halen Bingöl Üniversitesi'nde Türk Dili ve Diksiyon derslerini vermek üzere öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

2005 yılından beri Elazığ'daki yerel gazetelerde (Ayışığı-Sonsöz-Hakimiyet) yazılar yazan Turgut milli ve manevi vakıf ve derneklerde konferanslar verdi, televizyon programlarına davet edildi. Elazığ Belediyesi'nde Kültür Danışma Kurulu Üyeliği de yapan Turgut, Cihannüma Bingöl Şubesi Danışma Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Evli ve üç çocuk babası olan Turgut Elazığ'da ikamet etmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN