Görür: CHP'den Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldım

Elazığlı Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür İYİ Parti'den İstanbul, CHP'den ise Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldığını duyurdu. 'Teklifler oldu, çok teşekkür ederim beni onore ettiler' diyen Naci Görür teklifleri kabul etmediğini açıkladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığlı Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bir televizyon programına konuk oldu.

Prof. Dr. Görür, katıldığı programda kendisine CHP’den Elazığ Belediye Başkan Adaylığının teklif edildiğini söyledi.

Görür, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif edildi. İstanbul Büyükşehir'i İyi Parti teklif etti, Elazığ Belediye Başkanlığı'nı CHP etti. Teklifler oldu, çok teşekkür ederim beni onore ettiler" dedi.

Elazığlı Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür teklifleri kabul etmediğini belirterek; "Kabul edip etmemek değil, benim yoluma, yöntemime, inancıma ters. Ben partiler dışı siyaset dışında olmalıyım ki beni AK Parti de dinlesin CHP de dinlesin, MHP'de dinlesin. Beni takip edenlerin önemli bir kısmı AK Partili, MHP'li. Yazıyorlar bana 'Hocam Allah senden razı olsun' diye. Ben bir partinin adamı olabilir miyim yani? Naci Görür olarak bir oyum var o ayrı. Ama biz bu deprem belasını bu ülkenin başından def edeceksek Türkiye Cumhuriyeti olarak, hükumetiyle, muhalefetiyle, siyaseti bu işin dışında bırakmamız gerekiyor." Dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Görür, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğini de belirterek; “Omuz omuza, kol kola el birliği ile ülkemizi depreme hazırlamalıyız” dedi. Görür; "Sayın Kurum, bana danışmanlık teklif etti. Bu bir hayat meselesi. Her şeyden önce ülkenin beka meselesi. Eğer biz bu depremlerle ilgili gerekeni yapmazsak, hele ki Marmara Bölgesi deprem nedeniyle yıkılır, ekonomik açıdan çökerse, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve siyasi bağımsızlığı da tehdit altına girer. Omuz omuza, kol kola el birliği ile ülkemizi depreme hazırlamalıyız" şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN