ETSO'da Bayramlaşma programı 

Elazığ Ticaret Sanayi Odası'nda bayramlaşma programı düzenlendi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda kurban bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Bayramlaşma programına AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ETSO yönetimi ve üyeleri katıldı. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Karataş,  programın açılış konuşmasını yaptı. 

Kurban Bayramının önemine değinen ETSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, Elazığ Milletvekillerinin kısa süre içerisinde Elâzığ’ın en önemli problemlerini çözüme kavuşturduğunu söyledi. Karataş, “Hoşgörü, yardımlaşmanın yaşandığı müstesna zamanlardır bayramlar. İlimizde de bayramı en güzel şekilde eda etmeye çalışıyoruz. Elazığ’ın kronikleşmiş birçok problemlerinin çözülmesi adına atılımlar yapıldığına şahitlik ediyoruz. Örneğin Kuzova Sulama Projesi, uzun zamandır problemi çözülemeyen çiftçilerin elektrik borçları olduğu toprağın suyla buluşamadığı bir problemdi. Sayın vekillerimiz bu kısa süre içerisinde birlik ve beraberlikle çiftçilerimizin borçlarını silmek kaydıyla ödediler, suyu toprakla kavuşturdular. Yine Türkiye’de bir ilk olacak inşallah DSİ’nin GES Projeleri ile birlikte bu problemi ortadan kaldıracaklar. Yine Uluova projesiyle ilgili çok güzel gelişmeler var. 1 aylık kısa bir süre içerisinde şehrin kronikleşmiş problemlerine ön ayak olunması çözülmesi noktasında büyük girişimler yaptılar. Marifet iltifata tabiidir ben kendilerini tebrik ediyorum” dedi. 

YILDIRIM: BU ŞEHİR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ 

Başkan Şerafettin Yıldırım yaptığı açıklamada; “Yeni ve dinamik olan milletvekili arkadaşlarımızla beraber kaldığımız yerden sizlerle beraber başka paydaşlık kültürünü oluşturmuş diğer STK’lar ile beraber bu şehir için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 

KELEŞ: KUZOVA SULAMA PROJESİ İLE İLGİLİ CİDDİ ANLAMDA BİR MESAFE KAT ETTİK 

Milletvekili Keleş yaptığı açıklamada; “Elâzığ’ın gerçekten şuanda kronik bazı problemleri var bunun dışında yürüyen bazı projelerimiz var ve bu projelerin biran önce aktif halde gündeme gelmesi gerekiyor. Biz vekil arkadaşlarımız olarak birlikte beraber devamlı istişare ederek bu sorunların çözüm noktasından neler yapılabilir konusunda çaba harcıyoruz ve bu çabanın meyvelerini de gerçekten görüyoruz. Bunlardan biri özellikle bayram öncesi Kuzova Sulama Projesi ile ilgili ciddi anlamda bir mesafe kat ettik. Şuanda çiftçilerimiz bayram boyunca tarlalarında suyla toprağı buluşturdular bunun devamı açısından da biz her zaman bunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Ejder Açıkkapı; “Yaklaşık 1 aydır bu şehirde kronikleşmiş her bir meselenin üzerine giden gerçekten iyi bir ekibiz. İl Başkanımızla birlikte teşkilatlarımızla birlikte bu şehrin her bir meselesine vakıf olan kadrolarız ve Allah’ın izniyle her bir problemi çözebilecek kapasitede kendini ispatlamış kişileriz. Bu anlamda şehrimize bundan sonraki süreçte büyük katkılar sunacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı yaptığı açıklamada; “Elazığ’ımızın bütün su probleminin tamamının çözülmesi için aşağı yukarı 7 milyar bir bütçeye ihtiyacımız var. Depreme harcanan bütçeyi düşündüğünüz zaman bu rakam aslında onun yanında çok ufak kalsa bile bugün depremin getirmiş olduğu nedenlerle bazı zorlukla çekiyoruz ama zorluklar çekmemize rağmen de bu adımların hepsini teker teker atıp milletimizin huzuruna 5 sene sonra alnımız açık yüzümüz ak bir şekilde de tekrar karşılarına çıkmayı rabbim bize nasip etsin” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN