Elazığ Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları başladı 

Elazığ Belediye Meclisi Eylül Ayı oturumları başladı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediye tarafından yapımına başlanan Batı Prestij Projesi ile belediye ve EBUAŞ'a gelir elde edileceğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Belediye Meclisi, Eylül Ayı oturumlarına birinci birleşimle başladı. Meclis Başkanlığını Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yaptığı oturumların birinci birleşiminde gündem maddeleri görüşüldü. Gündem dışı konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldikleri günden itibaren şehrin genelinde altyapı başta olmak üzere, üst yapıda ve sosyal alanlarda çalışma yaptıklarını söyledi. Şerifoğulları, Kentsel dönüşüm alanında çalışmaların devam ettiğini belirterek, konut başına verilecek 75 bin liralık hibenin daha da arttırılarak, kentsel dönüşümün önünü daha açacaklarını kaydetti. 

Şerifoğulları, “Bizlerin hemen deprem sonrası ilk meclise aldığımız ve Türkiye’de ilk olduğunu iddia ettiğimiz konut başına 75 bin hibeyi daha da arttırarak kentsel dönüşümün önünü açmak adına ciddi bir çalışma tekrar yapacağız ve neticesinde ekibimiz çalışıyor nasip olursa İstasyon Caddesi gibi yerlerde vatandaşlarımız anlaşırsa kar elde etmeden sunacağımız fiyatı kabul ederlerse belediye olarak biz orayı yapmayı da teklif edeceğiz” ifadelerini kullandı. Mecliste Elazığ Belediyesi tarafından yapımına başlanan Batı Prestij Konutlarıyla ilgili Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Sebahattin Uçar, meclis üyelerine bilgi verdi. Şahin Şerifoğulları, batı prestij projesiyle elde edilecek gelirle, belediyeye ve EBUAŞ’a gelir elde edileceğini söyledi. Daha sonra gündeme geçildi. Hankendi Köy Muhtarlığının Elazığ Belediye Başkanlığı’na katılma talebi görüşüldü. Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü kurulması  ve Afet İşleri Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi konusu görüşüldü. Madde  hukuk komisyonuna havale edildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN