Elazığ Barosundan fırsatçılarla ilgili önemli açıklama 

Elazığ Barosu yaptığı açıklamada, fırsatçılara müsaade etmeyeceklerini ve 'Elazığ barosu olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ülkemizin zor durumda olduğu şu zamanda böylesine fırsatçılık yapan kim varsa kendisine dur diyecek olan Elazığ Barosunu görecektir' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Barosu, deprem sonrasında bazı kiralık konut fiyatlarının fahiş derecede artırıldığı yönünde baroya yoğun bir bilgi akışı olduğunu duyurdu. Elazığ Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “06.02.2023 tarihinde önce 7.7 şiddetinde merkez üssü Pazarcık/Kahramanmaraş, sonrasında ise 7.5 şiddetinde merkez üssü Ekinözi/Kahramanmaraş olan ve ilimizi de etkileyen iki depremi art arda yaşamış bulunmaktayız. Yaşanan bu deprem hepimizi derinden sarsmış olup hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Yaşanılan depremler sonrasında ilimizde de bazı binalar ağır hasar görmüş olup valiliğimiz açıklamasına göre 93 bina ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Depremde şehrimizdeki binaların ağır hasar alması nedeniyle hem ilgili binaların boşaltılması hem de şehrimizin deprem bölgesine çok yakın olması nedeniyle depremzedelerin şehrimize yoğun olarak geleceği ve şehrimizde barınma ihtiyacının baş göstereceği aşikârdır. Ancak deprem sonrasında bazı kiralık konut fiyatlarının fahiş derecede artırıldığı yönünde Baromuza yoğun bir bilgi akışı olduğundan dolayı kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu hâsıl olmuştur. 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde büyük bir deprem meydana gelmiş. Ve hemşehrilerimizin büyük bir kısmı bu depremde zarar görmüştü. Yaşanan büyük trajedi neticesinde bütün Türkiye tek vücut olmuş, hemşehrilerimizin yaralarının sarılması için tüm imkânlar seferber edilmişti. 

“ELAZIĞ BAROSU OLARAK SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Anadolu insanının hoşgörüsü, merhameti ve tüstün ahlakı tüm dünya tarafından bir kez daha tecrübe edilmişti. Gün yine o gün olduğu gibi dayanışma, birliktelik ve kardeşlik günüdür. Ancak o günde bugün olduğu gibi; insanların zor durumundan istifade etmek isteyen birtakım fırsatçılar, dayanışma ve birlikteliğimizin yoğun olması gereken bugünlerde, depremzedelerin mağduriyetlerini sözde fırsat görerek fahiş kira artışlarına gitmişlerdir. Bu şekilde sayıları az da olsa fırsatçılara karşı elimizden gelen her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza karşı birtakım fırsat kovalayanların karşısında olacağız ve bunları yapan kim varsa, onlarla Elazığ Barosu olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ülkemizin zor durumda olduğu şu zamanda böylesine fırsatçılık yapan kim varsa kendisine dur diyecek olan Elazığ Barosunu görecektir. Önümüzdeki süreçte bütün fırsatçıları tespit ederek gerek hukuki anlamda gerekse de idari anlamda sonuna kadar mücadele edeceğimizi kıymetli hemşehrilerimize bildirmek isteriz.”


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN