Dijital Kütüphane ilk yılında 175 bin ziyaretçi ağırladı

Elazığ Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, hizmete sunulduğu ilk yıl 175 bin ziyaretçiyi ağırlayarak önemli bir eğitim hizmeti gerçekleştirmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında Yıldızbağları Mahallesi’nde inşa ederek hizmete sunduğu Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi'ne, sınavlara hazırlanan öğrenciler başta olmak üzere her yaş grubundan vatandaş ilgi göstermeye devam ediyor. Her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi ağırlayan dijital kütüphane, özellikle bulunduğu konum açısından da ulaşım noktasında öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor.

Hafta içi 08.00-10.00, cumartesi günü ise 09.00-18.00 saatleri arasında açık olan kütüphane, iki ayrı oturma alanında 40 adet bilgisayar, tarih, edebiyat, felsefe, psikoloji, dini yayınlar, kişisel gelişim ve benzeri kategorilerde 5 bin 300 adet kitap ile 28 ayrı kategoride 27 bin kaynak esere elektronik ortamda kolayca erişim imkânı sunuyor. Ayrıca kütüphaneye üye olan öğrenciler ise elektronik ortamda kendi kütüphanelerini istedikleri şekilde oluşturabilme fırsatını bulabiliyor.

Dijital Kütüphane ilk yılında 175 bin ziyaretçi ağırladı

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Gün içerisinde dijital kütüphaneden faydalanan öğrenciler; kendilerini çağın koşullarına uygun, modern ve yeni nesil kütüphanecilik hizmetiyle buluşturan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

Özellikle dijital kütüphaneyle henüz tanışmamış diğer öğrencilere çağrıda bulunan gençler, ders çalışmak ve kitap okumak için gerekli sessiz ortamın sağlanabildiğini ve ders çalışırken farklı kaynaklara internet ortamında kolayca ulaşabildiklerini aktardılar.
İlkokul öğrencisinden üniversite veya mezun olmuş gençler dâhil her kesimden öğrencinin aynı anda aynı ortamda istediği kaynağa kolayca ulaşabildiğini veya çalışma ortamı yakalayabildiğini belirten ziyaretçiler, kütüphanenin bulunduğu konum açısından da birçok mahalleye yakın ve kolay ulaşılabilir bir noktada olduğunu, bu durumunda kendilerini ayrıca memnun ettiğini belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN