Açıkkapı: Hedefimiz tüm alanlarda dünya liderliğidir 

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonunda yerli ve millileşmenin önemine dikkat çekildiğini belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Doğal gaz ve petrol gibi kritik keşifler konusunda, Milli Savunma Bakanlığının ise teknolojik yerli ve millileşme konusunda adeta destan yazdığını vurguladı. 

Açıkkapı, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip iki bakanlık olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçelerini ele alıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın bütçesi 61,96 milyar lira olarak belirlendi. Ülkemizin enerji alanında karşılaştığı zorlukları aşması ve yeni fırsatları değerlendirmesi için tahsis edilmesi planlanan bu bütçe ile yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması, enerji verimliliğinin iyileştirilmesi ve nükleer enerji projelerinin desteklenmesi gibi önemli adımlar atılacak.  Özellikle güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının genişletilmesi de hedefler arasında. Bu sayede enerji bağımsızlığımızı güçlendirecek ve çevresel sürdürülebilirliğimizi artıracaktır" diye konuştu. Milli Savunma Bakanlığının bütçesinin 440,5 Milyar lira olduğunu ifade eden Açıkkapı, “Bu bütçeyle, yerli ve milli savunma projelerimize hız kazandırılacak, Türk savunma sanayii uluslararası arenada daha rekabetçi bir konuma ulaşacak inşallah. Özellikle insansız hava araçları, elektronik harp sistemleri ve kritik savunma platformları gibi alanlarda yapılacak yatırımlar, savunma kabiliyetimizi daha üst seviyelere taşıyacaktır.  Savunma sanayinde yüzde 20 yerlilik oranını hükümetlerimiz döneminde yüzde 80’lerin üzerine taşımayı başardık. Yerlilik oranımızı daha fazla artırmakta kararlıyız. Enerjide savunmada ve diğer tüm alanlarda hedefimiz dünya liderliğidir. S-400’leri Çamaşır makinesi zannedenler enerjide, savunmada atılan vizyoner adımları anlamaz, anlamayacaktır” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN