Yeni yıldan beklentiler - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Yeni yıldan beklentiler


Acısıyla, tatlısıyla 2022 yılını geride bırakırken yeni yıla umut ve heyecanla giriyoruz. 24 Ocak 2020 yılında yaşadığımız büyük deprem ve sonrasında yaşadığımız pandemi süreciyle zorluklar içerisinde geçen iki koca yıl…

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizde üstüne gelince vatandaşın alım gücü adeta bitme noktasına geldi. Tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmek oldukça zor görünüyor. Bir de buna fahiş fiyat uygulamaları eklenince vatandaşın çileden çıkmaması imkansız.

Elazığ’da 2022 yılında neler değişti diye soracak olursanız aslında görünen değişen hiçbir şeyin olmadığı. 2023 yılında planlamaya alınmayan yatırımlar vb. gibi birçok konuyu sıralayabiliriz. 

Vatandaşın geçim derdi adeta tavan yapmışken yeni yılda bizi bekleyen seçimler ise gündemin ilk sırasında yerini koruyor. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayının belli olmasını sabırsızlıkla bekliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile genel seçimlerin bir arada yapılacağı yeni yılda vatandaşların hangi ittifaktan yana tavır sergileyeceğini zaman gösterecek.

Bugünlerde EYT’lilerin heyecanlı bekleyişi sürerken, erken yaşta emekliye ayrılacaklar ise şimdiden ikinci bir işi kovalıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusundaki açıklamaları sonrası yaklaşık 2 Milyon 250 bin vatandaşımızın heyecanı doruk noktasına ulaşırken ekonomimize maliyetinin ise 25 Milyar TL olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Büyük depremle yara alan Elazığ’da bir yandan konutların anahtar teslimi yapılırken, Kentsel Dönüşümle evlerini yeniden inşa etmek isteyenler ise binalarının yıkımıyla uğraşıyor. 

Elazığ’da belediye hizmetleri 2022 yılında aralıksız bir şekilde sürerken, Başkan Şerifoğulları’nın büyük projeleri bir bir hayat buluyor. Şehre iki meydan kazandıran ve söz verdiği projelerin yüzde 80’inini hayata geçiren Başkan Şerifoğulları idaresindeki Elazığ Belediyesi 2023 yılında da yeni projeleri kamuoyunun istifadesine sunacak.

Şehrin siyasetine bakıldığı zaman ise; eskiden seçimlere 8 ay kala aday hareketliliği yaşanırken şimdilerde ise birkaç isim haricinde ben buradayım diyene rastlanmadı. Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen aday hareketliliğinin yaşanmamasının altında yatan gerçek ise büyük merak konusu.

Şimdi gelin yeni yıldan beklentilerimizi konuşalım…

Öncelikle iş dünyası bir an önce istihdama yönelik ciddi adımlar atmalı…

6. Bölge teşvik uygulamasından faydalanan ilimizde yeni yatırımların önü açılmalı ve bürokratik engeller kaldırılmalı…

2023 yılı yatırım planlamasına alınmayan sulama projeleri için siyasiler devreye girmeli…

Kentsel Dönüşüm için konutların yıkım işlemi tamamlanmalı…

Kendi cazibesiyle şehrin ihtiyacını karşılayacak olan Hamzabey İçme Suyu projesi bitirilmeli…

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın yeni umut ve heyecanlarla gelmesini temenni ediyor, Detay Medya ailesi olarak tüm okurlarımızın yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz.


 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!