Vali Toraman: 10 Bin 700 ağır hasarlı binanın, 4 bini yıkıldı 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kahramanmaraş depremleri sonrasında Elâzığ'da ağır hasarlı tespit edilen 10 bin 700 binanın 4 bin tanesinin yıkıldığını söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da ağır hasarlı 10 bin 700 bina tespit edilmiş ve Haziran ayı itibariyle bu binaların yıkımları başlamıştı. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, deprem sonrası acil yıkılması gereken 102 binanın yıkılarak, enkazının kaldırıldığını anımsattı. 

TORAMAN: 3 AY İÇERİSİNDE 10 BİN 700 BİNADAN YAKLAŞIK 4 BİN TANESİNİ YIKTIK 

Kanun gereği, ağır hasarlı binaların Haziran ayı itibari ile yıkımlarının başladığını belirten Vali Ömer Toraman, 3 ay içerisinde 4 bin binanın yıkıldığını ve enkazının kaldırıldığını söyledi. Toraman, “2023 depreminden sonra biz 102 tane acil yıkılması gerek binayı yıktık, enkazını kaldırdık ve gerekli temizliği yaptık. Ancak 2023 depreminden sonra yaklaşık 10 bin 700 kadar binamızda ağır hasarlı çıktı şimdi bunların yıkım süreci kanunu gereği belirli bir takvim gerektiriyordu oda haziranın başında tamamlandı ve biz ağır hasarlı binaları ancak kanun hükmü gereği hazirandan itibaren yıkmaya başladık. Demek ki Haziran, Temmuz ve bugün 26 Ağustos bu 3 ay içerisinde 10 bin 700 binadan yaklaşık 4 bin tanesini yıktık ve enkazını kaldırdık. Bu kolay bir iş değil ulaşılan rakamlarda az rakamlar değil ama hedefimiz bunun tamamını en kısa sürede kaldırmak” dedi. 

TORAMAN: EN KISA SÜREDE KONUTLARI HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ 

Yaşanan depremlerden sonra Elazığ’da yeni konutlarında yapımının başladığını ifade eden Elazığ Valisi Ömer Toraman, en kısa sürede konutların tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. Toraman, “Yeni konutların yapımları da devam ediyor. Ben şantiyeleri geziyorum binalar yükselmiş çatılar takılmış inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda en kısa sürede bu konutları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet, Türk Milleti büyük bir millet bizim birlik ve beraberliğimiz, yardımlaşma ve dayanışmamız kuvvetli oldukça aşamayacağımız güç ve mani yok” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN