TRT HABER'DEN CHP VE GÜRSEL EROL HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN ANALİZ

2024 Seçimlerine doğru partilerin seçim çalışmaları aralıksız ve yoğun bir şekilde devam ederken TRT Haber, dikkat çeken bir analize imza attı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

TRT Haber 2024 seçimlerinin ardından CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay girişiminde bulunacağına dair bir analiz yayımladı. Analizde bir geçiş sürecinden de bahsedilirken bu süreçte CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Genel Başkan olabileceği iddia edildi.

550 DELEGEDEN SÖZ ALINDI

CHP’de bir hayli karışık bir tablo olduğuna dikkat çekilen analizde, “Son para sayma görüntüleri ve ardından yaşananlar aday belirleme sürecindeki çok başlılık iddiaları. Afyon belediye başkan adayının yaptığı açıklama ve üzerine gelen tepkiler ve açıklamalar derken gelen istifalar tartışmalar. CHP’deki tablo aslında akıllara seçimden sonra olağan üstü kurultay olur mu? sorusunu gündeme getirdi. Bu iddia aslında yaşananlarla birlikte hala gündemdeki yerini koruyor. Yeni gelişmeler var bu başlık altında. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel yönetimi tarafından aday gösterilmeyen isimlerle sık sık bir araya geldi ve seçim sonrası kurultaya gidilmesi için 550 delegeden söz aldığı İddia ediliyor” ifadeleri yer aldı.

ADAY GÖSTERİLMEYEN ADAYLAR VE MECLİS ÜYELERİYLE SIK GÖRÜŞMELER

Analizin devamında ise Anakara kulislerinden alınan bilgilere yer verildi ve Kılıçadroğlu’nun bu kapsamda yaptığı çalışmalar, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’deki yönetim krizi üzerine ilk somut adımı attığı iddia edildi. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu’nun Özel ve İmamoğlu tarafından söz verildiği halde aday gösterilmeyen belediye başkanları ve meclis üyeleriyle sık sık bir araya geldiği ifade ediliyor.” ifadeleriyle değerlendirildi.

SEÇİM SONRASI DÜĞMEYE BASILACAK 

Analizin en çarpıcı bölümünde ise Kılıçdaroğlu’nun yapacağı hamlelere ve sürece dair şu bilgiler değerlendirildi: “Kılıçdaroğlu’nun kendi genel başkanlığı döneminde kazanılan belediyelerin kaybedilmesi halinde olağanüstü kurultay için düğmeye basacağı da iddialar arasında. Olağanüstü kurultay için 550 delegeden destek aldığı resmi başvuru içinde 1 Nisan sabahının beklediği konuşuluyor.”

GÜRSEL EROL GENEL BAŞKANLIK İÇİN ÖN PLANA ÇIKIYOR

TRT Haber tarafından yapılan analizin son bölümünde ise çarpıcı bir geçiş sürecinden ve bu süreçte CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Genel Başkanlık için en yakın aday olduğundan bahsedilerek, “Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultayda aday olmak istediği ancak kurmaylarının geçiş dönemi konusunda ikna ettiği belirtiliyor. Bu nedenle kendisi yerine Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’u aday gösterebileceği ihtimali öne  çıkıyor. Kurultayda Özel’e karşı ağır eleştirilerde bulunan Erol’da bu nedenle parti meclisindeki koltuğunu kaybetmişti.” ifadelerine yer verildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN