Seçimler yaklaştı, siyasi partilerde yarış başladı!

KİMLERİN İSMİ ÖN PLANDA Milletvekili genel seçimlerine 8 ay kala yurt genelinde olduğu gibi Elazığ'da da siyaset hareketlendi. Seçim yaklaştıkça siyasi partilerin ziyaret programlarında yoğunluk yaşanıyor. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

PARTİ TEŞKİLATLARI SAHADA

Seçim çalışmaları kapsamında siyasi parti yöneticileri şehir merkezi, ilçe ve beldelere ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya gelip partilerine destek istiyorlar. 
Seçim startını aylar öncesinden veren partiler hemen hemen her gün sahaya inerek vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinliyor. Ziyaretlerde Cumhur İttifakı’nda yer alan AK Parti ve MHP hükümetin çalışmalarını anlatırken, Millet İttifakı’nda yer alan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Deva Partisi teşkilatları da hükümetin politikalarını eleştirip, parti programlarını anlatıyorlar. 

KİMLER ADAY ADAYI OLACAK? 

Siyasi partiler seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir yandan da yeni dönemde milletvekili olmak isteyen aday adayları nabız yoklayıp, kamuoyu desteği arıyor. 
Kamuoyu yoklamaları ve saha çalışmalarıyla ön plana çıkmaya çalışan aday adayları, siyasi partilerin genel merkezleri düzeyinde de kulis çalışması yaparak listede yer almayı hedefliyor. 

AK PARTİ’DE ESKİ YOĞUNLUK YOK

İktidar partisi AK Parti’de milletvekilliği adaylığı için geçmiş seçimlerde görülen yoğun ilgi önümüzdeki seçim için şimdilik görülmüyor. Daha önceki seçimlerde 100’ü aşkın aday adayı aylar öncesinden başvurularını yaparak listeye girmek için mücadele veriyordu. Ancak 2023 yılında yapılacak seçimler için aynı talebin ve başvurunun olmadığı görülüyor. 

AK PARTİ’DE KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

Milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurular henüz başlamasa da şimdiden bazı isimlerin aday adaylıkları konuşuluyor. Mevcut milletvekillerinin yanı sıra AK Parti’de kamuoyunda ön plana çıkan isimler şöyle:
Mücahit YANILMAZ, Prof. Dr. Yasemin AÇIK, Rahman KIZILKAYA, Süleyman SELMANOĞLU, Necati ÇETİNKAYA, Av. Aziz DİNÇ, Ramazan GÜRGÖZE, Av. Ömer SERDAR, Ejder AÇIKKAPI, Nusret ÇOBAN, Fatih ÇELİK, Taner ER, Mehmet AKTAŞ

CHP’DE ÖN PLANA ÇIKAN İSİMLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili adaylığı için mevcut milletvekili Gürsel EROL ilk sırada yer alıyor. Ali ÖZCAN, Süleyman TÜRKER, Çağlar DURAN, Oğuzhan SARI ise CHP’nin muhtemel milletvekili adayı olarak görülüyor. 

İYİ PARTİ’DE KİMLER ADAY ADAYI OLACAK?

İYİ Parti’nin Elazığ Milletvekili aday adayları arasında en iddialı isim iş insanı Yüksel Ercan. Listeye girmesi beklenen Yüksel ERCAN, aylar öncesinden aday adaylığı açıklamış, seçim çalışmalarını sahada başlatmıştı. İYİ Parti’de Selahattin ÇOBANOĞLU, Veysel ESEN, Mustafa Kemal ATİKELER, İrfan SÖNMEZ, Kerim EFLATUN, Faruk SEPTİOĞLU’nun isimleri milletvekilli aday adaylığı için geçiyor.

MHP’NİN MUHTEMEL ADAY ADAYI LİSTESİ

2018 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde bir milletvekilini az bir oy farkıyla kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2023 seçimlerinde nasıl bir sonuç alacağı merakla beklenirken, milletvekilliği adaylığı için Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, Semih IŞIKVER, Vedat DEMİRBAĞ, Erol KELEŞ, Oğuzhan DEMİR, Yavuz AKIN’ın isimleri kamuoyunda konuşuluyor.

SAADET PARTİSİ’NİN ADAY ADAYLARI

Her seçimde kritik ve etkili rol oynayan Saadet Partisi’nde ise mevcut İl Başkanı Abdullah AKIN, Haluk ARSLAN’ın isimleri milletvekilliği adaylığı için muhtemel olarak görülüyor.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE KONUŞULAN İSİMLER

Milli Görüş Lideri, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğini yaptığı Yeniden Refah Partisi Elazığ’da yükseliş trendini yakalayan partiler arasında. Elazığ’da vekil çıkarmayı hedefleyen Yeniden Refah Partisi’nde Av. İbrahim GÖK, MKYK Üyesi Mehmet GÜL, Zülfü KARTAKGÜL’ün isimleri ön planda.

DEVA PARTİSİ’NİN ADAY ADAYLARI KİMLER OLACAK?

Yakın zamanda Türk siyasetinde yerini alan Deva Partisi 2023 seçimleri için sahada çalışmalarını sürdürürken, DEVA Partisi’nden milletvekilliği adayı olarak mevcut il başkanı Av. Mehmet Kangal’ın ismi zikrediliyor. 

HÜDA - PAR ADAYI

Saha çalışmalarını sürdüren HÜDA – PAR da ise milletvekili adayı olarak mevcut il Başkanı Yasin KAVAKLI ve Av. Mahmut ŞAHİN’in listede yer alması bekleniyor. 

BAĞIMSIZ ADAYLAR

Hiçbir siyasi partiye dahil olmayan bazı isimler ise seçimlere bağımsız milletvekili adayı olarak girecek. Şevket TORAMAN ve Hamit ERULAŞ bağımsız aday olarak seçimlere katılacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN