Şahin: Partimize ve Genel Başkanımıza büyük bir güven ve ilgi var

Deva Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, memleketi Elazığ'da birtakım ziyaretlerde bulundu. Şahin, programı kapsamında Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği'ni (ELMİYAD) ziyaret etti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

ELMİYAD Başkanı Erhan Bahçeci ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Av. Yusuf Şahin, ELMİYAD yönetimine çalışmalarında başarılar diledi ardından parti çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. 

“SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDIKTAN SONRA ELAZIĞ’DA DEVA PARTİSİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ SAHADA DAHA NET GÖRECEĞİZ”

Partilerine ve Genel Başkanları Ali Babacan’a büyük bir güven ve ilgi olduğunu, bu ilgiyi sahada yakından gözlemlediklerini belirten Şahin, “DEVA Partisi yaklaşık 2 sene önce kurulmuş yeni bir partidir. DEVA Partisi genel olarak çizmiş olduğu politika gereğince herkese eşit mesafede olan, her kesime hitap eden bir parti. Elazığ’ın da bugüne kadarki siyesi geçmişinde bu tür partilere vermiş olduğu destek ortada. Bu sebeple biz sahada hem DEVA Partisi’ni hem de Ali Babacan Beyin kendi şahsiyetine çok büyük bir güven ve ilginin olduğunu gözlemliyoruz. Ancak Elazığ kamuoyunda maalesef bir korku iklimi hakim. Bu korku iklimi sebebiyle insanlar tercihlerini net gösterme noktasında çekinceleri var. İnsanlarımızın bu çekincelerini de anlıyorum. İnşallah Cumhurbaşkanımız ve Meclisimiz yeni seçim takvimini açıklamasıyla beraber Elazığ’da DEVA partisinin gerçek yüzünü biz o zaman sahada daha net göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

“İNSANLARIMIZ KADRAJA GİRMEKTEN KORKUYOR”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Elazığ ziyaretini değerlendiren Av. Yusuf Şahin, “Genel başkanımızın Elazığ ziyaretinde özellikle Cuma namazı sonrasında İzzetpaşa Camiinden parti binamıza kadar olan süreçte yaklaşık 2 saat süren bir mesafede ancak yürüyebildik. Çok ciddi bir ilgi vardı. Bunun yanında basının göstermiş olduğu yoğun ilgi sebebiyle insanlarımız görüntü içerisine girme noktasında bir endişe yaşadılar. Maalesef toplanma alanından birer ikişer ayrılmak durumunda olduklarını gözlemleyebildik. Bunu daha sonra kendilerine sorduğumuz zaman insanların korktuklarını, kadraja girmeleri halinde kendi işlerinden, çocuklarının işinden veya aldıkları sosyal yardımların kesileceğinden endişe ederek alandan ayrılmak zorunda kaldıklarını bize ifade ettiler: ama buna rağmen biz saha ziyaretinde gerek sivil toplum kuruluşlarıyla olan buluşmada DEVA Partisine ve Ali Babacan’a olan ilginin farkındayız.” Şeklinde konuştu. 

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLACAK MI?

Deva Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, 2023 genel seçimlerinde Elazığ’dan milletvekili aday adayı olup olmayacağı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi: “Şuan için Genel Merkezimizde mevcut bulunan bir görevimiz var. Seçim İşlerinden sorumlu Başkan yardımcısıyım. Aynı zamanda partinin avukatlığını yapıyorum ve Yüksek Seçim Kurulu temsilciği benim üzerimde. Bugünkü şartlar içerisinde böyle bir göreve soyunmak partiye zarar vereceği düşüncesiyle şuan için böyle bir düşüncem yok. Ama Elazığ kamuoyunda ve parti içerisinden buna yönelik bir talep gelecek olursa, o dönemki şartlarda tekrar düşünebiliriz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN