Rektör Göktaş: Üniversiteye 12 Milyar TL'lik yatırım kazandırdık

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını ağırladı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda Rektör Prof. Dr. Göktaş, görev süreci içerisinde Üniversitede yapılan ve devam eden çalışmaları değerlendirdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ’da görev yapan yerel ve ulusal gazetecileri Üniversitede ağırladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Soner Özgen, Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, cemiyet ve dernek başkanları, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri, ulusal ve yerel medya temsilcileri ve medya çalışanları katıldı.
  
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, gazetecilik mesleğinin önemine değinerek “Oldukça önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu çerçevede Üniversitemize de sunmuş olduğunuz katkıları memnuniyetle takip ediyoruz. Üniversitemizdeki çalışmaların, başarıların duyurulması ve Üniversitemizin tanıtımı noktasında sağlamış olduğunuz katkılar nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasının devamında görev süreci içerisinde Üniversite genelinde yapılan ve öne çıkan çalışmalara değinen Rektör Prof. Dr. Göktaş, Üniversitenin son yıllarda almış olduğu önemli başarılara dikkat çekti.

Rektör Göktaş: Üniversiteye 12 Milyar TL'lik yatırım kazandırdık

Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’deki 208 Üniversite arasından Araştırma Üniversitesi seçildiğini belirten Rektör Göktaş, “Saygın birçok araştırma kuruluşunun açıkladığı sıralamalarda Üniversitemiz çok iyi bir yerde. Bu sıralamaları kamuoyuyla paylaşıyoruz. İlk 10’a girdiğimiz sıralamalar var. Sağladığımız bu başarıları kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Devletimizin özel statü ve misyonlar verdiği, görevlendirdiği özel bir üniversiteyiz. Bütün gayretimiz bunun süreklilik arz etmesidir. Bu sistemde üniversitemiz öyle bir noktaya geldi ki devletimiz Fırat Üniversitesi ile övünüyor. ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerle mücadele eder hale geldik. Devlet büyüklerimiz birçok toplantıda Üniversitemizi örnek gösteriyor. Fırat Üniversitesi’ni takip edin, nasıl başardıklarına, nasıl çalıştıklarına bakın diye örnek veriliyor. Devlet büyüklerimizin övgüsünü ve takdirini topluyoruz” ifadelerini kullandı.
  
Görev süresi içerisinde Elazığ’a 12 Milyar TL’lik yatırım kazandırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Göktaş, “Üniversitemize son teknolojiye sahip makine ve cihazlar kazandırmanın yanı sıra inşaat çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Görev süreci içerisinde Üniversitemize 12 Milyar TL’lik yatırım kazandırdık. Hastane binamız başladığında bu rakam ne kadara çıkar şuan bilmiyoruz ama şu anlık 12 milyarlık yatırımı ilimize kazandırdık. Bu yatırımlar bittiğinde üniversitemiz daha da değerlenecek. Her alanda yatırımlarımız oldu. Üniversitemize Bilişim ve Ar-Ge Merkezi kuruyoruz. Bu merkezimiz Türkiye’de örnek başka bir yerde olmayan bir merkez olacak. İnşallah önümüzdeki yaz aylarında bitecek. Yazılım ve Bilişim alanında üst düzey araştırmaların yapılacağı bir merkez haline gelecek. Bir büyük, iki de küçük amfiden oluşacak aynı zamanda kongre merkezi olarak da kullanılacak bir “Merkezi Amfi Binası” yapacağız. Kongre merkezi ihtiyacımızı karşılayacak bu binamızın inşaat çalışmaları bu yıl başlayacak. Harput Yerleşkesi içerisinde yaptığımız İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kaba inşaatı tamamlandı. Tamamen bittiğinde de fakültemizi o kampüsümüze taşıyarak Harput Yerleşkemizi daha canlı bir hale getireceğiz” dedi.

Rektör Göktaş: Üniversiteye 12 Milyar TL'lik yatırım kazandırdık

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili sürecin devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, yeni hastane binamız şehrimize ciddi anlamda değer katacak. Mevcut binamız yaklaşık 40 yılı aşkın hizmet veren bir bina. Hem Elazığ hem de Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tadilat çalışmalarını gerçekleştirdik. Ancak hastane binamızın bir bölümü ömrünü doldurmak üzere. Bu nedenle yeni bir binaya ihtiyacımız var. 800 yatak kapasiteli deprem izolatörünün de olacağı yeni binamızın inşaat çalışmalarına başlandığında 2027 yılında şehrimize ve ülkemize hizmet vermesini planlıyoruz. 150 dönümü kapalı olmak üzere yaklaşık 200 dönüme ihtiyaç duyduğumuz hastane binasının yeriyle ilgili de il yöneticilerimizle ortak hareket ediyoruz” dedi.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN