Peygamberimiz, Cami ve İrşat konferansı düzenlendi 

Elazığ İl Müftülüğünde Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Dr. Erkan Aydın tarafından 'Peygamberimiz, Cami ve İrşat' konulu konferans verildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla konferans gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen konferansta Dr. Erkan Aydın tarafından “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” semineri verildi. Programa Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İl Müftüsü Selami Aydın, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İlçe ve Belde Belediye Başkanı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 
Konferans da açılış konuşması yapan İl Müftüsü Selami Aydın, “Resulullah efendimize hürmeten bugün buraya geldiniz, canı gönülden yürekten Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun, bizi bir araya toplayan Allah resulüdür, ona olan aşkımız, Sevdamız sevgimizdir. Bugün çok kıymetli misafirimiz uzak yollardan geldiler. O mübarek topraklara hizmet eden Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimizi insanlara anlatan Dr. Erkan Aydın’ın inşallah sohbetini dinleyeceğiz. Ben toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Programımız geldiğiniz için Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Hepinize saygı ve muhabbetlerimi arz ediyorum, Allah'a emanet olun. Benim söyleyeceklerimi elbette Elazığ'da bizden daha çok daha iyi söyleyecek çok insan vardır. Ama belki başka bir üslupta başka bir pencere açarız diye bu akşam buradayız” dedi Dr. Erkan Aydın konferansta, “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferansında Hz. Peygamberin örnek hayatı ve Asr-ı Saadetten" örnekler verdi. 

Dr. Erkan Aydın konuşmasında, “İslam bir ağaca benzer kökleri iman dalları ibadet ve meyvesi ahlaktır dolayısıyla örnek olması gereken şey bizim yaşantımızda bizim ahlakımızdır. Resulullah (S.A.V.) efendimizin Hayatında hangi örneği alsak gençler yaşlılar çocuklar insanların hayatına dokunduğunu görüyoruz. Hz Ayşe'nin göğsünde vefat ederken bile misvak isteyip de son nefesimi dişlerim kirli olarak vermeyeyim diyecek kadar diş sağlığına önem veren bir Peygamberi anaokulunda anlattık da mı sevmedi insanlar? Sahibinin fazla yük yüklediği için kaçan devesi gelip Rasulullah Aleyhisselam önünde gözyaşı döktü diye anlattık ta mı hayvan severler Peygamberimizi sevmedi? Mekke'nin fethinde 10 bin kişilik Ordu Mekke'ye girerken, yavrusundan süt emen köpek yavruları rahatsız olmasın diye başına bir bekçi koyup ordunun yönünü değiştiren bir Peygamberi anlattık da mı insanlar çevreciler Peygamber Efendimizin kıymetini bilmedi? Nereden bakarsak bakalım gerçek bir örnek var karşımızda. Adil merhametli vicdanlı seven bir insan ve onun sevgisi sadece insanları da kapsamıyor. Uhud'u gördüğü zaman ne diyor Uhud bir dağdır ama Yüreği vardır Uhud Cennet dağlarından bir dağdır, Uhud bizi sever biz de onu severiz. Rasulullah (S.A.V.) kadar çevreci bir insan mı? “ben kendime ağlarken Uhud’da ağlar mıymış? Hira’yı mahzun gördüm soramadım sevgili hasretinin dışında başka derdi var mıymış?” Tahiyyat-ı ikram efendimizin üzerine olsun inşallah Nezaket ile beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum Allah razı olsun” sözlerine yer verdi. Konferans sonunda Türkiye sıralamalarında dereceye giren Kur’an Kursu öğrencilerine ödüller verildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN