Partiler aday listelerini 9 Nisan'a kadar teslim edebilecek 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan seçim takvimine göre siyasi partiler, milletvekili adaylarını 9 Nisan 2023 tarihine kadar teslim edebilecek. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Yüksek Seçim Kurulu tarafından Resmi Gazete’de seçim takvimi yayımlandı. Yayımlanan seçim takvimine göre siyasi partiler 9 Nisan 2023 tarihine kadar adaylarını belirleyerek YSK’ya bildirebilecek. 

Yayımlanan kararda; “siyasi partilerin genel merkezlerinin seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na alındı belgesi karşılığında taşınabilir bellek ve kağıt ortamında en geç 17.00’ye kadar vermelerinin son günü. Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurunun son günü (adaylar, emaneten yatırdıkları para makbuzlarını başvurularına eklemek zorundadırlar. Saat 17.00). İl Seçim Kurulunca bağımsız milletvekili adaylarının Yüksek Seçim Kurulun bildirilmesinin son günü, Yüksek Seçim Kurulunca, siyasi partilerin verdikleri aday listelerinin incelenmesine başlanması” ifadelerine yer verildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN