Milli Eğitim tarihin en büyük okulu hızla yükseliyor 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) tarafından Elazığ'a yaptırılan ve Milli Eğitim tarihini en büyüğü olacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızla yükseliyor. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan birçok okul yıkılmıştı. Duruma kayıtsız kalmayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un girişimi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi de okul yapma kararı almıştı. Bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Elazığ’a geldi. 

Protokol, İmamoğlu’nun şahitliğinde, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ile İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay arasında imzalandı. Ardından Sürsürü Mahallesi’ndeki okul binasının temeli, 20 Eylül 2022’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından atıldı. Toplam 17 bin 71 metrekarelik kapalı alanlı olacak okul yerleşkesinde; idari ofisler, 24 derslik ile 6 farklı disiplin altında toplam 30 atölye ve laboratuvar, 330 kişilik konferans salonu, yemekhane ve kantin ile 1250 metrekarelik kapalı spor salonu yer alıyor. Yapımı süren okulun yapı cephe malzemesi olarak, Elazığ’ın genel renk hissi ile bütünlük sağlaması için, “renkli pres tuğla kaplama” kullanılması planlandı. Milli Eğitim tarihini en büyüğü olacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızla yükseliyor.  

Öte yandan 2 ay önce Elazığ’a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulun inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat alanında inceleme yapan İmamoğlu, çalışmalarda gelinen aşamayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN